Fără categorie

Daca ei POT, nu stiu care e scuza ta! 4 TINERI cu dizabilitati intelectuale alearga la MARATON!

Spread the love

Duminica, 4 octombrie, patru sportivi Special Olympics Romania, tineri cu dizabilități intelectuale, vor alerga pentru prima dată în cadrul Maratonului Internațional București, la Cursa Populară.

DSC_0615

Cei patru sportivi strâng fonduri pentru proiectul ”Sport Unificat”, prin care își doresc ca alți tineri asemenea lor să aibă șansa la o viață mai bună prin intermediul sportului.

Bogdan Cleniuc și Mădălina Marin, medaliați cu aur și argint la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Los Angeles 2015, alături de Nicușor Cîrciumaru și Mohammad Abedin, vor alerga patru kilometri în cadrul Maratonului Internațional București. Scopul participării lor este de a strânge fonduri pentru programul ”Sport Unificat” al Special Olympics România; programul este dedicat organizării de competiții și antrenamente sportive pentru tineri cu și fără dizabilități intelectuale la nivel național. Donațiile se pot face pe platforma specialolympicsromania.galantom.ro.

Alături de sportivi vor alerga și patru angajați ai Special Olympics România, în cadrul cursei de ștafetă. ”Este prima dată când avem o echipă de ștafetă care participă la Maratonul Internațional București, cel mai mare eveniment sportiv de acest gen din țară. Mă bucur că vom alerga pentru a-i susține pe sportivii Special Olympics în efortul lor de a-și depăși limitele și de a oferi și altor copii și tineri acces la o viață mai bună prin sport. Emoțiile sunt mari – nici eu, nici doi dintre colegii de echipă nu am mai participat la un asemenea eveniment, însă energia și entuziasmul sportivilor noștri ne motivează enorm!”, declară Viorel Mocanu, Director Sportiv al Special Olympics România.

Nu în ultimul rând, în semn de mulțumire pentru susținerea publicului pentru programele și proiectele Special Olympics, alți sportivi, membri ai familiilor și voluntari vor asigura hidratarea alergătorilor la maraton la kilometrul 7 – număr special pentru sportivii participanți la Jocurile Mondiale din acest an, care au adus înapoi acasă 7 medalii de aur, 7 de argint și 7 de bronz.

Participarea Special Olympics România la Maratonul Internațional București este posibilă datorită PwC România și Asociației Bucharest Running Club.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *