Actualitate, IT&C

Cumpara domeniu pentru site – componenta de bază a strategiei tale de marketing

Spread the love
În ultimii ani, un nume de domeniu a devenit la fel de important ca și numele mărcii. Având în vedere faptul că comportamentul de cumpărare se schimbă permanent, această tendință cu siguranță nu va încetini. Dar, ce este de fapt un domeniu?  Un domeniu este numele unui site web și, în același timp, adresa acestuia, adică locul în care se află pe internet. Pentru a accesa un site web, utilizatorul introduce numele de domeniu în bara de căutare a browserului, iar serverul știe ce trebuie să afișeze și vă duce la adresa corectă.

De unde poți procura un domeniu

Dacă ești în căutarea unui furnizor de servicii, de înregistrare a domeniilor, care oferă încredere și experiența, cumpără domeniu pe site-ul cumparadomeniu.ro. Acesta este un serviciu pus la dispoziție de Hostgate, partener RoTLD pentru domeniile RO, și oferă servicii complete de înregistrare și administrare a domeniilor. Aici poți beneficia de o gama vastă de extensii de domeniu, inclusiv .ro .com, .net, .org, .info și multe altele, la preturi atractive. Tototdată, dacă ai nevoie de gazduire web si email, cumparadomeniu.ro te ajută.

De ce ai nevoie de un domeniu pentru site-ul tău

Un domeniu va fi necesar pentru oricine se gândește să își creeze propria resursă online. Acesta nu este doar un nume al unui site care poate reprezenta subiectul acestuia, ci și o modalitate prin care utilizatorii pot accesa resursa web. Fiecare site are propriul număr unic pe internet – adresa IP: numere separate prin puncte, de exemplu, 31.177.76.4 sau 217.69.139.202. Deoarece este imposibil de reținut mai multe adrese IP, s-a propus să se dea fiecărui site un nume unic folosind un nume de domeniu.

În termeni simpli, un domeniu este o adresă pe care o are fiecare casă. Pornind de la această adresă poți găsi cu ușurință casa (site-ul) potrivită printre numeroasele resurse de pe web.

Domeniu vs. site – Care este diferența?

Mulți oameni confundă în mod eronat domeniul și site-ul web – dar cei doi termeni sunt foarte diferiți în contextul internetului. În timp ce un nume de domeniu și un site web sunt strâns legate între ele, nu sunt același lucru; și este important să știi care este diferența dintr ele.

Ce este un site web?

Un site web se află pe un domeniu și reprezintă o colecție de fișiere și un limbaj de codare back-end care produce o experiență front-end pentru utilizatorii de internet. Cu alte cuvinte, site-ul tău web este ceea ce vede un utilizator atunci când vizitează numele de domeniu sau anumite URL-uri de pe domeniul tău.

Diferența dintre un site web și un domeniu

Mărcile își folosesc adesea site-ul web și domeniul în același call-to-action –  “Vizitați site-ul nostru web la www.….!”. Acest tip de comunicare de marketing ar putea explica de ce atât de multe persoane confundă termenii site web și domeniu. Principala diferență între un site web și un domeniu este utilizarea prevăzută pentru fiecare dintre ele.

Domeniul este seria de caractere pe care cineva le introduce în browser-ul său web pentru a accesa site-ul tău web, care este rezultatul vizual odată ce vizitează domeniul. Site-ul web oferă experiența utilizatorului odată ce cineva vizitează domeniul tău.

Din punct de vedere conceptual, te poți gândi la un domeniu ca la adresa ta de domiciliu și la site-ul web ca la casa ta fizică. Adresa este modul în care cineva îți găsește casa, dar stilul, dimensiunea și aspectul casei tale pot varia drastic de la o casă la alta.

Știind ce este un domeniu, poți contribui în mare măsură la succesul prezenței tale online – în special dacă ai o afacere și dorești să folosești un site web pentru a crește vânzările. Numele de domeniu este coloana vertebrală a prezenței digitale, este unul dintre cele mai importante lucruri pe care vizitatorii tăi trebuie să le cunoască și să și-l amintească și este o componentă esențială a strategiei tale de marketing.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *