Cum să organizați acasă o petrecere grozavă
Social

Cum să organizați acasă o petrecere grozavă? Care este secretul?

Spread the love

Pe măsură ce temperatura scade și zilele devin din ce în ce mai scurte, este firesc să ne gândim la sărbători și la petreceri. În sezonul rece, mulți dintre noi găzduim acasă cel puțin una sau două petreceri. Nu trebuie să fim planificatori profesioniști de evenimente pentru a organiza petreceri grozave.

Iată care sunt pașii de care puteți ține cont dacă urmează să găzduiți o petrecere:

Creați o listă de invitați

Exact așa cum se spune, o petrecere se face cu oameni. Înainte de a începe să vă gândiți la decor sau la mâncare, va trebui să decideți pe cine veți invita. Organizați o petrecere cu colegii de la servici sau cu membrii familiei? Pot să participe și prietenii cei mai apropiați? Lămurind acest aspect, veți ști cum să puneți la punct celelalte detalii. De exemplu, crearea unui meniu devine mai ușoară. O petrecere la care vor participa invitați de toate vârstele necesită o varietate mai mare de mâncare. Copiii nu vor aprecia tocănițele sau salatele, iar adulții nu se vor grăbi spre fâșiile de pui prăjite. Pentru copii, încercați să încorporați diferite forme și personaje în meniu. Același lucru este valabil și pentru decor. Accesați https://www.partymag.ro/petreceri-tematice pentru a explora o varietate de accesorii pentru petreceri, mai ales dacă pe lista de invitați apar și copii și doriți să creați o atmosferă jucăușă și distractivă pentru ei.

Alegeți cu grijă ora petrecerii

Când vă planificați petrecerea, alegeți cu grijă data și ora la care vă invitați oaspeții. Nu este neobișnuit să organizați o petrecere cu o săptămână înainte de o sărbătoare sau un eveniment. De exemplu, o petrecere timpurie de Crăciun reprezintă o modalitate grozavă de a anticipa sărbătorile de iarnă și de a spori entuziasmul în rândul invitaților. Dacă organizați o petrecere numai pentru adulți, programați întâlnirea în jurul orei 20.00, pentru ca părinții să aibă timp să își supravegheze copiii înainte de ieșire.

Comunicați deschis

Majoritatea invitaților vă vor întreba ce anume să aducă la petrecere. Mai ales dacă urmează să invitați rude sau prieteni apropiați, petrecerea poate fi un efort de echipă, așa că le puteți cere articolele de care poate nu dispuneți, cum ar fi nuci și migdale, băuturi fără alcool, șampanie pentru copii sau alte articole. Astfel, oaspeții vor simți că și ei contribuie la petrecere, iar gazda nu va fi un furnizor de servicii complete de catering. Comunicarea deschisă este cheia. Pentru a vă informa oaspeții care sunt lucrurile de care aveți nevoie, furnizați-le o listă. Practic, vă ajutați oaspeții să vă ajute.

Faceți o listă de cumpărături

După ce ați întocmit lista de cumpărături, încercați să o respectați. O listă clară vă reamintește exact ce trebuie să cumpărați și vă ține cu picioarele pe pământ, pe lângă faptul că vă atenuează stresul pe care l-ați putea simți la magazin.  Cu aproximativ două săptămâni înainte de marea petrecere, faceți o listă cu lucrurile pe care trebuie să le cumpărați pentru a vă desfășura celelalte planuri cu calm.

Nu în ultimul rând, selectați o temă. Deși nu este obligatoriu, o petrecere tematică ușurează planificarea meniului și a cumpărăturilor, dar totodată oferă oaspeților un subiect de discuție. O petrecere tematică se va axa doar pe anumite culori și elemente, așa că devine mai puțin probabil să adunați un amestec de stiluri și piese aleatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *