Actualitate, Social

Cum să ieși din tipare când vine vorba de amenajare interioară?

Spread the love

Conform celui mai recent raport IKEA Life at Home, importanța simțului proprietății rezidă în realizarea unei case în care să te simți ca acasă. Însă, cum din ce în ce mai mulți dintre noi locuiesc în chirie, simțul proprietății nu mai este direct legat de achiziționarea unei locuințe, ci de a face un spațiu să fie personal. Te-ai gândit vreodată că un spațiu devine personal atunci cînd baza pe care construim amenajarea sa dă senzația de confort și de eleganță, în aceeași măsură? Iar baza, de cele mai multe ori, se referă la plafon, podea, pereți. Cum le poți face sa respire confort și să te facă sa te simți mai liber deși, poate, suprafață de care dispui nu este foarte generoasa? Să trăiești într-un spațiu mai mic nu înseamnă că trăiești o viață măruntă. Așadar, cum îl facem sa semene mai mult a “acasă”? 

Încearcă, în primul rând, să dai unitate vizuală. Ce înseamnă acest lucru? De exemplu, să ne gândim – ți se par incomode cablurile înșirate prin living sau dormitor? Dacă da, atunci înseamnă că îți dorești unitate vizuală, adică soluții practice de amenajare care să te ajute să ascunzi cablurile, să “rotunjesti” colțurile, să nivelezi la perfecțiune pereții. Pentru că o amenajarea interioară bine făcută îmbină armonios aspectele funcționale și estetice. 

Iar ca să nu ți se mai pară misiune imposibilă să poți ajunge la o perfecțiune în ceea ce privește aranjarea detaliilor mici, încearcă, măcar o dată (și va fi de ajuns):

  1. Plintă albă decorativă pentru casă te va ajuta să rezolvi problema colțurilor dezordonate. În plus, vei avea parte de câteva beneficii substanțiale în ceea ce privește aspectul general al casei tale:
  • Poliuretanul, materialul din care sunt confecționate, le conferă o duritate aparte și un grad de rezistență ridicat în fața șocurilor mecanice. Curățenia se va realiza, astfel, mult mai ușor. De asemenea, îndepărtează umezeala și potențialele riscuri pe care le-ar putea avea asupra locuinței.
  • Este perfectă pentru toate tipurile de pardoseli, fie ele din parchet, mochetă sau linoleum. În plus, se va integra imediat în stilul adoptat în locuință.
  • Prezintă un spațiu alocat exclusiv ascunderii calblurilor. Nu mai trebuie să te gândești la soluții complicate pentru a le îndepărta.
  • Poți alege vopseaua care te încântă mai mult. Albul denotă puritate și grație, însă poți alege și variante mai îndrăznețe. Poți opta, spre exemplu, pentru o culoare care să fie în contrast cu cea a pereților. Sau, dacă îți dorești simplitate poți utiliza aceeași culoare și în cazul pereților și al plintei deecorative.
  • Instrucțiunile de montare sunt simple, ușor de înțeles și aplicat.
  • Pentru un plus de nonconformism poți alege plinte înalte de circa 200 mm.
  1. Panouri decorative, realizate tot din poliuretan, sunt capabile să răspundă așteptărilor tale în ceea ce privește calitatea. Acea senzație aerisită și ordonată în același timp se obține cu ajutorul lor, mai ales dacă sunt vopsite în culori calmante, calde. Rezistente la umiditate și perfecte pentru a crea un spațiu de efect, pot fi utilizate chiar și în bucătărie sau baie. De asemenea, le poți personaliza după bunul plac în așa fel încât să creezi atmosfera în care să te simți în largul tău. 

Privește în ansamblu atunci când îți amenajezi locuința și acordă atenție fiecărui element! Cu pași mici ajungi la cele mai inedite rezultate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *