Actualitate, Economic

Cum să alegi o hrană potrivită pentru câinele tău?

Spread the love

De-a lungul ultimilor ani, câinii și pisicile au trecut de la statutul de animale de companie în aer liber, la însoțitori în gospodărie și au ajuns membrii familiei. De aceea, tot mai mulți proprietari de animale de companie caută produse nutritive care să reflecte această umanizare. Magazinele online de tip petshop oferă proprietarilor de animale de companie o oportunitate unică de a cumpăra astfel de produse într-un cadru care este conceput în mod distinct pentru a arăta cât de mult le pasă oamenilor de membrii familiei lor cu… patru picioare.

karsten-winegeart-qy0BHykaq0E-unsplash

Dacă te-ai simțit însă paralizat doar încercând să decizi ce hrană de câini să comanzi, atunci știi că a avea prea multe alegeri nu este întotdeauna un lucru bun. Alegerea unor mâncăruri pentru noul tău câine poate părea ca ceva extrem de copleșitor, mai ales atunci când sunt mult mai multe de luat în considerare decât clasificarea în hrană umedă sau uscată. Rafturile pet shop-urilor sunt aglomerate cu alte caracteristici care te pot pune în încurcătură. Ce să iei în considerare atunci când alegi următoarea masă a companionului tău patruped?

  1. Dragostea trece mereu prin stomac …

Alegerea unui anumit tip de hrană pentru câini poate fi o problemă urgentă. Mâncatul este, până la urmă, destul de important. Dar cum să îți ușurezi procesul de selecție? Începe prin a întreba crescătorul, adăpostul sau familia adoptivă ce hrană a mâncat deja câinele tău, dacă este posibil. Câinii trec prin multe schimbări atunci când ajung într-un nou cămin, iar schimbarea imediată a dietei poate fi o sursă suplimentară de stres. Dacă știi că și câinelui  tău îi prinde bine o anumită dietă, poți rămâne la acele produse, pentru o perioadă. Nu trebuie să te grăbești să găsești hrana perfectă în prima zi.

2. Etapele vieții și alți factori

Concentrează-te pe hrana care este formulată special pentru stadiul de viață sau intervalul de vârstă al câinelui tău (de exemplu, stadiul de cățel, adult, senior). Iată un lucru pe care majoritatea experților îl recomandă, având în vedere că nevoile nutriționale ale câinelui tău vor varia puțin de-a lungul vieții. Apoi, gândește-te la ce factori contează cel mai mult pentru tine. De exemplu, dacă alimentele organice, naturale și fără conservanți sau ingrediente artificiale sunt importante pentru tine, concentrează-ți căutarea pe companiile și produsele care oferă acele opțiuni.

În acest sens, poți urmări și clasificări precum „naturală”, „100% naturală” și „producție organică”.  În cele din urmă, vei dori să iei în considerare lucruri precum bugetul și comoditatea: mâncarea este disponibilă pe scară largă în magazinele de vânzare cu amănuntul sau poate fi găsită doar într-un petshop specializat?

3. Etichetele și listele de ingrediente de pe hrana pentru câini

Oricât de isteți sunt, câinii nu pot citi. Potrivit multor medici veterinari, primul lucru pe care trebuie să-l cauți pe eticheta oricărei mâncări pentru câini sunt informațiile legate de o dietă completă și echilibrată – este o necesitate pentru orice aliment pe care îl alegi. De asemenea, acest lucru va indica dacă un aliment a atins nivelul nutrițional adecvat, pe baza unei analize de laborator sau a unui test de hrănire real. 

Următorul domeniu ce poate fi evaluat este lista de ingrediente efective. Acest lucru poate fi dificil, deoarece ingredientele sunt enumerate pe etichetă pe baza greutății lor pre-gătite. Deși adesea  oamenii sunt atrași să vadă carnea proaspătă ca prim ingredient, asta nu înseamnă neapărat că oferă cel mai bun beneficiu nutrițional. Ingredientele nu sunt aceleași cu nutrienții – primele sunt materiile prime care intră într-o dietă, iar nutrienții sunt cei care sunt absorbiți de fapt de organismul unui câine. Diferite metode de procesare vor avea un impact asupra nutrienților pe care câinele tău îi va obține dintr-un ingredient. De exemplu, înainte de procesare, puiul conține aproximativ 70% apă. Cu toate acestea, prin procesare a fost eliminată cea mai mare parte a apei și hrana este mai densă în nutrienți. Așadar, chiar dacă mâncarea cu pui sună mai puțin tentantă pentru oameni, oferă mai multe proteine decât puiul proaspăt. 

Te-ai săturat să cauți hrană pentru câini, de înaltă calitate, care să satisfacă toate nevoile nutriționale ale prietenului tău blănos? Descoperă oferta de hrană pentru câini la Petmaster.ro! Selecția variată de mărci și produse pentru câini este greu de egalat. Vizitează petshop-ul online acum și oferă câinelui tău cadoul unei mâncăruri sănătoase și delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *