Fără categorie

Comedia: IUBIREA e un LUCRU foarte MARE – O radiografie completa a vietii de la sat!

Spread the love

Diana Bordianu de la Teatrul Rosu m-a invitat recent la terasa BackYard pentru putina comedie. Doar ca a fost o diferenta intre invitatie si piesa in sine pentru ca numai putina nu a fost 🙂

teatrul Rosu

Comedia se numeste Iubirea e un lucru FOARTE Mare si titlul e inspirat de la prima pana la ultima replica. Regizorul Marius Galea a stiut sa puna accentul pe acele aspecte deficitare ale societatii din mediul rural. Dar pe larg in randurile care urmeaza!

Contextul

Avem o gara ratacita in timp si spatiu – Medgidia, o fata simpluta de la sat din zona Lehliu si un baiat care lucreaza la o firma din Oraca. Numai aceste nume asezate intr-un context corect genereaza rasete.

Si farmecul piesei nu se opreste aici. Avem de a face cu doua tipologii STAS din zona rurala. Un barbat care umbla creanga cu jobul si care vrea sa sa insoare la foc automat pentru a avea si el o menajera acasa ca sa intre in randul lumii. Acesta e conceptul de iubire in mintea lui. Ea viseaza rochie de mireasa, vrea sa isi afiseze statutul in sat ca degeaba ai sute de gaini, porci, vite daca n-ai motiv sa le tai, daca nu faci o nunta sa vorbeasca satul.

Esenta

Absurdul piesei este relevat tocmai de dramatismul realistic din spatele jocului actorilor. Garantat si astazi sunt zone rurale unde doi tineri fara sa se cunoasca decid sa se insoare/marite/casatoreasca pentru a intra in randul lumii.

Mie mi-a placut de Daniel Hara. Are baietul asta o logoree si un accent de iti e drag sa-l asculti cum asculti radio. E firesc, e natural, e tamp dar smecher. Pare prostul satului da stie sa se dea rotund si destept si gaseste pe una mai proasta ca el pe sistemul – Daca nici chioru nu e rege in regatul orbilor atunci cine 🙂

teatrul rosu

Concluzia

Eu ma opresc aici cu ideile pentru ca nu vreau sa fiu spoiler dar o sa vorbesc putin despre locatie. Teatrul la terasa, mai ales pe vreme de canicula, merge precum merge limonada la plaja sau berea rece de dimineata. Ambientul e relaxant, mancarea gustoasa si berea chiar e rece 🙂

Pana data viitoare puteti sa incercati si piesa asta, in aceeasi locatie!

Oxana este tanara, frumoasa si extrem de indrazneata: vrea sa isi cumpere amantul. Pe bani. Douaj’ de mii. Pai Andrei Vasilievici face toti banii. Cum se finalizeaza cea mai tranzactionata comedie de la Teatrul Rosu? Vedem joi, ora 20.00.

Rez. 0723196376

Detalii eveniment!

teatrul rosu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *