Rezumat:
Regatta Real Estate, cea mai mare companie de consultanta imobiliara cu capital romanesc, ofera publicului ocazia de a achizitiona cladiri care odinioara erau insufletite de personaje celebre ale istoriei nationale. Printre ele se numara ViIa Vintila Bratianu, locul in care Romania a semnat Conventia prin care si-a dat acordul de a participa in Primul Razboi Mondial alaturi de Antanta sau Vila Edgar Mavrocordat, fostul sediu al Ambasadei SUA.
Vila Vintila Bratianu, situata in zona Gradina Icoanei, este una din cele mai sobre si impunatoare constructii din Bucuresti. Realizata de arhitectul Petre Antonescu, vila a fost construita pentru a fi resedinta lui Vintila Bratianu, fiul omului politic Ion C. Bratianu.
Cu o suprafata de circa 1.700 mp, vila pastreaza si acum o sobrietate demna de istoria la care a fost martora. Ornamentata cu lambriuri si plafoane de lemn, arcade decorate cu lemn sculptat, parchet de lemn masiv, candelabre de alama, vitralii originale, ochiuri de geam sablat, semineu, corpuri de mobilier originale care au supravietuit trecerii timpului, vila are silueta unui conac fortificat din secolul al VIII-lea din Tara Romaneasca. Imobilul a fost recent restaurat de arhitecta Cristina Woinaroski, autoarea cartii “Lotizarea si Parcul Ioanid”.
Vintila Bratianu a succedat fratelui sau Ionel Bratianu la conducerea Partidului National-Liberal, a fost Ministru de Finante in 1916-1917 si 1922-1926 si presedinte al Consiliului de Ministri in 1927-1928. In perioada 1907-1910, Vintila Bratianu a fost primarul general al Capitalei si poate fi considerat unul dintre autorii morali ai proiectul de parcelare a fostei Gradini Ioanid, unde pe unul din loturi si-a ridicat propria casa.
Resedinta se compune dintr-un corp principal si un corp secundar ce comunica intre ele, ambele alcatuite din: subsol, parter, etaj, mansarda si pod. Subsolul este destinat spatiilor tehnice si depozitarii, accesul facandu-se atit din interior cit si din exteriorul casei. Parterul cuprinde: hol central, birou, biblioteca, salon, salonas, si se continua cu corpul secundar, dedicat spatiilor de servicii: bucatarie, oficiu, spalatorie, anexe. Etajul este alcatuit din: dormitoare, bai, garderobe. La mansarda se gasesc alte dormitoare si un spatiu deschis. Vila este prevazuta cu o scara principala centrala ce permite comunicarea intre parter si etaj si o scara secundara, ce face legatura intre toate nivelurile.
O alta resedinta speciala aflata in portofoliul Regatta Real Estate este vila Edgar Mavrocordat. Situata in zona Intercontinental, aceasta a gazduit timp de multi ani sediul Ambasadei SUA la Bucuresti, fiind probabil una din cele mai cunoscute vile din Capitala. Vila are 49 de camere, dispuse pe o suprafata de 2.500 mp si a fost construita in anul 1936.
Edgar Mavrocordat, diplomat roman, a fost reprezentantul Romaniei la Viena in perioada 1911-1916. El descindea din ramura moldoveana nobila a familiei Mavrocordatilor, fiind stranepotul lui Constantin Mavrocordat (1711-1769), domnitor regent in mai multe randuri in Tarile Romane.
Edgar Mavrocordat a fost diplomatul roman care in cadrul unei audiente speciale solicitate Ministerului de Externe Austro-Ungar, a inmanat in seara zilei de 27 august 1916 nota prin care Romania declara formal razboi Imperiului Austro-Ungar, pentru „infaptuirea unitatii sale nationale”. Nota a fost primita de secretarul de serviciu la Ministerul de Externe, deoarece ministrul de externe austro-ungar, Stephan Burian, lipsea.
Celebrele resedinte fac parte din portofoliul de proprietati speciale pe care le promoveaza Regatta Real Estate, cea mai importanta companie de consultanta imobiliara pe segmentul rezidential de lux, segment care a fost cel mai putin afectat de criza. Daca pe celelalte segmente preturile medii de tranzactionare sunt mai mici cu circa 50-60% comparativ cu anii 2007-2008, pe nişa de lux, preturile medii de vanzare au scazut cu aproximativ 30%. „Luxul inseamna exclusivitate si unicitate. O locuinta amplasata intr-o locatie unica va avea intotdeauna un pret mai mare, exact asa cum se intampla si in cazul unei opere de arta – pentru ca nu exista doua la fel!“, spune Eduard Uzunov, presedintele Regatta Real Estate.
Ca de obicei, Regatta Real Estate este prezenta in topul celor mai scumpe locuinte vandute in 2015, cu doua proprietati. Una este situata in zona Cotroceni, are o suprafata de 900 mp, teren de 700 mp si a fost vanduta anul trecut pentru suma de 1,3 milioane euro. Cealalta este situata in zona Kiseleff, are o suprafata de 350 mp, teren de 700 mp si a fost vanduta pentru o suma similara – 1,3 milioane euro.
➡ Despre Regatta Real Estate
Compania Regatta Real Estate a fost infiintata in 1993 si s-a dezvoltat constant, castigandu-si reputatia unei companii de top în domeniul imobiliar din Romania. De la oferta de terenuri si celelalte tipuri de proprietati (rezidentiale, comerciale, industriale etc.) la studii de fezabilitate, evaluari, marketing si promovare si pana la servicii in domeniul arhitecturii si amenajarilor interioare, clientii Regatta Real Estate se pot baza pe consultanta de inalt nivel profesional, pe solutii viabile si pe o colaborare bazata pe principii solide si reciproc avantajoase.