Actualitate, Economic, Tineri

Care sunt parfumurile care durează cel mai mult?

Spread the love

Dacă vă plac parfumurile care reușesc să emită o dâră aromatică pe tot parcursul zilei, în această listă veți găsi o selecție a parfumurilor cu cea mai bună fixare și durabilitate de pe piață. Dacă vă întrebați care sunt cele mai persistente parfumuri pentru femei, ați ajuns la locul potrivit. Cu toții avem nevoie la un moment dat de unul dintre acele parfumuri care rezistă toată ziua pe piele.

Deci, dacă sunteți în căutarea unuia dintre acele parfumuri care să își lase amprenta pe hainele tale, pe pernele tale sau pe întâlnirea ta din seara asta, avem o listă bună de parfumuri de neuitat. Ca regulă generală, acele parfumuri care au în compoziția lor arome cu volatilitate scăzută, au o evaporare mult mai lentă și, prin urmare, o mai bună retenție a parfumului pe pielea noastră.

Este cazul moscurilor, rășinilor, lemnelor, balsamurilor și mirodeniilor precum vanilia, care sunt folosite de obicei în acordurile de fond datorită profunzimii și capacității lor de a fixa aroma pentru mai mult timp. Iată care sunt parfumurile care rezistă cel mai mult timp… Ia aminte!

Parfumierul se joacă cu elemente de diferite grade de volatilitate și tenacitate pentru a crea straturi. Aceste straturi vor transmite diferite nuanțe aromatice de-a lungul evoluției olfactive a parfumului. Straturile inferioare nu numai că se lipesc mai puternic de piele, dar sporesc și durabilitatea celorlalte note.

 

➡ 7 parfumuri care rezistă toată ziua

Oud wood de tom ford

Oud wood de Tom Ford este un parfum masculin care deja de la acordul său de ieșire, mizează pe ingrediente cu retenție ridicată, cum ar fi lemnul de oud. Acordul său de bază folosește și alte esențe foarte puternice, cum ar fi vanilia, cu prezența sa aromatică și dulce, sau chihlimbarul, o substanță rășinoasă cu o concentrație mare de feromoni datorită originii sale animale.

L’interdit de Givenchy

De data aceasta avem în față un parfum pentru femei, cu o intensitate florală foarte puternică și cu accente orientale, care se concretizează într-o aromă destul de intensă și cu o fixare ridicată.

Ca regulă generală, aromele florale nu sunt, de obicei, excesiv de puternice și de lungă durată, deoarece este vorba de esențe cu volatilitate ridicată. Cu toate acestea, dacă sunt combinate cu parfumuri precum patchouli sau vanilie, ele sunt capabile să își sporească parfumul și să dureze mai mult timp.

Un alt element cheie al lui l’interdit de Givenchy, care îl face unul dintre parfumurile care durează mai mult, este ambroxanul, o moleculă din ambragris care acționează ca un fixator al parfumului, mărind durabilitatea acestuia pe tot parcursul zilei.

Elixir Aromatics de Clinique

Este un parfum feminin complex, cu o multitudine de contraste și o combinație explozivă de ingrediente în principal florale, cum ar fi trandafirul, crinul, ylang ylang și floarea de portocal.

Cu toate acestea, Clinique a optat pentru o compoziție olfactivă cu o tendință „in crescendo”, care crește în intensitate pe măsură ce avansăm pe traseul său olfactiv, până când ajungem la acordul de jos.

În această ultimă etapă se regăsesc elemente precum mosc, lemn de santal și vetiver, care servesc drept fixatori și transformă parfumul într-un parfum de o intensitate destul de puternică și profundă.

Roses Musk de Montale

Fără îndoială cea mai simplă compoziție olfactivă din această listă, Roses Musk de Montale este un parfum minimalist, cu trei ingrediente dominante, dar cu o intensitate foarte mare. Aceste trei note principale sunt trandafirul, iasomia și moscul. După cum știm deja, moscul este o componentă care reușește să fixeze aroma pentru mult mai mult timp, precum și să ofere o nuanță care dă o senzație de „curat”.

Black Opium de Yves Saint Laurent

Black opium de Yves Saint Laurent este un parfum profund și întunecat, cu o intensitate și un caracter nepotrivit pentru toate tipurile de femei; acest parfum are capacitatea de a intoxica cu aroma sa și este, de asemenea, unul dintre cele care au o durabilitate mai mare.

În acest caz, notele sale cele mai profunde se găsesc în acordul de fond, cu trei ingrediente cu volatilitate scăzută și o mare capacitate de a fixa aroma, cum ar fi vanilia, patchouli și cedru.

Un alt ingredient care atrage atenția, tot pentru capacitatea de a oferi vigoare parfumului, este cafeaua, prezentă în acordul de inimă.

La vida es bella de Lancôme

Un parfum care se află pe piață de 10 ani și continuă să fie un mare succes printre fanii săi înfocați, La vida es bella de Lancôme emană entuziasm, pozitivitate și dorința de a trăi viața la maxim. Este foarte dulce în notele sale de vârf și de inimă, cu coacăze negre, pere, flori de portocal, iris și iasomie. Cu toate acestea, acordul de bază nu se zgârcește la arome profunde, cum ar fi vanilia și patchouli. De aceea, este un parfum cu o durată mare și o intensitate puternică, ideal pentru lunile de iarnă sau pentru zilele lungi.

Rush by gucci

Iubitorii de parfumuri fructate și proaspete, vor fi încântați de inspirația lui rush by gucci; un parfum cu corp, intensitate, dulceață și, mai ales, cu o durată mare care va reuși să reziste pe tot parcursul zilei.

Elementele cheie care permit ca acest parfum să aibă o fixare mai mare sunt vetiverul, o plantă al cărei ulei reușește să potențeze aroma celorlalte note olfactive, și vanilia, un element clasic în fabricarea parfumurilor pentru femei pentru dulceața sa naturală și capacitatea de a fixa aroma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *