Care este diferența dintre materialele fluorescente și cele reflectorizante
Creatii

Care este diferența dintre materialele fluorescente și cele reflectorizante?

Spread the love

Materialele fluorescente și cele reflectorizante sunt două tipuri de materiale care se folosesc în diferite combinații în obținerea anumitor piese de îmbrăcăminte sau accesorii care sunt destinate protecției și siguranței, în special în anumite domenii de activitate.

Ce sunt materialele fluorescente?

Materialul fluorescent preia o parte din lumina ultravioletă invizibilă din lumina soarelui și, prin pigmenți speciali, o trimite înapoi către privitor ca lumină mai vizibilă. Acest material funcționează numai acolo unde există o sursă de lumină naturală a soarelui. Materialul fluorescent va apărea mai luminos decât materialul nefluorescent de aceeași culoare, în special în condiții de lumină naturală scăzută. Această proprietate oferă o îmbunătățire a vizibilității în timpul zilei, care nu este prezentă cu alte culori. Aceste materiale îmbunătățesc vizibilitatea în timpul zilei, în special în zori și amurg.

Ce sunt materialele reflectorizante?

Materialul reflectorizant este creat pentru a returna lumina în direcția sursei luminii. Această proprietate va permite șoferului sau operatorului de mașini să vadă lumina reflectată de materialul reflectorizant pe îmbrăcămintea unei persoane (atât timp cât persoana stă în fața luminii). Materialele reflectorizante sunt cele mai eficiente în condiții de lumină scăzută. În timp ce materialele reflectorizante se pot reflecta în continuare în lumina zilei, există o mică diferență între lumina reflectată de materialul îmbrăcămintei și mediul înconjurător. Această lipsă de contrast face ca materialele reflectorizante să fie ineficiente pentru o vizibilitate sporită în timpul zilei (însorite).

Materialul reflectorizant cu performanță combinată este un material reflectorizant care este, de asemenea, un material fluorescent. Nu toate materialele reflectorizante sunt fluorescente și nici toate materialele fluorescente nu sunt reflectorizante.

Ce ar trebui să caut în îmbrăcămintea de siguranță de înaltă vizibilitate?

În primul rând dorești o vizibilitate mai bună în toate direcțiile de vizualizare. Dungile de culori care contrastează cu materialul de fundal pot oferi o vizibilitate sporită. Dungile de pe brațe și picioare pot oferi, de asemenea, indicii vizuale despre mișcarea persoanei care poartă haina. Când materialul de fundal este un material de culoare strălucitoare sau fluorescent, acesta poate crește vizibilitatea, dar nu oferă proprietăți reflectorizante. Pentru mai multă siguranță, alege o geacă de protecție reflectorizantă.

Alte cerințe, cum ar fi rezistența la flacără, performanța termică, rezistența la apă, durabilitatea, confortul, caracteristicile de rupere, respirabilitatea materialului și flexibilitatea pot fi necesare pe baza altor pericole prezente. Angajatorii ar trebui să aleagă combinația de culori și dungi care oferă contrastul preferat, indicația vizuală a mișcării și direcția de deplasare. Pentru siguranță și performanță optimă, hainele trebuie să se potrivească persoanei. Potrivirea adecvată include purtarea articolelor de îmbrăcăminte conform intenției și luarea în considerare a oricărei îmbrăcăminte suplimentare purtate sub îmbrăcămintea de înaltă vizibilitate. Îmbrăcămintea trebuie să se așeze corect pe corp și să rămână pe loc în timpul lucrului. Îmbrăcămintea ar trebui să fie confortabilă de purtat. Cusăturile și materialele nu trebuie să provoace disconfort sau iritare purtătorului. Îmbrăcămintea trebuie, de asemenea, să aibă o greutate adecvată și să ofere elasticitate și flexibilitate adecvate. Îmbrăcămintea trebuie selectată și purtată astfel încât nicio altă îmbrăcăminte sau echipament să nu acopere materialele cu vizibilitate ridicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *