Fără categorie

Au inceput inscrierile la School for Startups! Afla cum poti primi o bursa de 2000 de euro!

Spread the love

Fundatia Post-Privatizare a dat startul inscrierilor la School for Startups Romania, primul program anual de educatie antreprenoriala pentru antreprenorii aflati la inceput de drum, dar si pentru cei care au idei de business si vor sa construiasca afaceri de succes.

School for Startups (S4S) este un program unic, dezvoltat in Marea Britanie de Doug Richard, antreprenor in serie, angel investor si invitat la emisiunea difuzata de BBC, Dragon’s Den (echivalentul “Arenei Leilor” din Romania). S4S este un program prin care tinerii sunt ajutati sa inceapa afaceri de succes, iar antreprenorii cu experienta pe piata de 1-2 ani sunt ajutati sa isi dezvolte afacerea in mod corect inca din faza de startup.

Programul este foarte practic si se bazeaza pe metoda socratica sau “metoda celor 20 de intrebari”, intrebari cheie la care trebuie sa raspunda oricine, pentru a vedea daca o afacere poate avea succes, de ce are nevoie o afacere pentru a avea succes, care sunt problemele ce pot aparea pe parcurs  si de ce este nevoie pentru fi dezvoltata in mod corect.

S4S Romania se desfasoara pe parcursul unui an, este deschis unui numar de 200 de antreprenori si potentiali antreprenori (100 pentru Bucuresti si 100 pentru Cluj-Napoca) si include 4 sesiuni de training intensiv a cate doua zile fiecare, pentru fiecare oras, 2 evenimente dedicate exclusiv studentilor si 7 sesiuni lunare de mentorat online, impreuna cu echipa S4S din Marea Britanie si cu specialisti internationali in diverse domenii. De asemenea, participantii vor trebui sa realizeze planuri de afaceri, ce vor fi analizate si revizuite impreuna cu una dintre cele mai bune scoli de business din Marea Britanie.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri, puteti accesa site-ul oficial al programului S4S Romania, www.schoolforstartups.ro.

Programul S4S Romania se desfasoara cu sprijinul lui Marius Ghenea, antreprenor in serie si business angel. Unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Romania si presedinte al Fit Distribution, Marius Ghenea preda cursuri de antreprenoriat in cadrul programului EMBA al CEU Business School si Maastricht School of Management si este Presedintele Asociatiei Romane a Magazinelor Online. De asemenea, este invitat permanent in cadrul emisiunii TV “Arena Leilor” si a fost inclus in Top 500 al revistei Forbes Romania.

Despre Doug Richard

Doug Richard este un intreprinzator californian de succes, cu 20 de ani de experienta in dezvoltarea si conducerea companiilor de tehnologie si software. In 2005, Doug a aparut in primele doua serii ale emisiunii televizate in Marea Britanie „Dragon’s Den” (concept similar Arenei Leilor). Acum trei ani, Doug a fondat School for Startups, liderul programelor de educatie antreprenoriala din Marea Britanie. Doug este un investitor activ si co-fondator al Cambridge Angels.  In 2010, Doug a fost primul american distins cu Queen’s Award pentru promovarea antreprenoriatului. In 2007, Doug a devenit membru asociat al Royal Society of the Arts. Tot in 2010, a primit premiul de “Educatorul Anului in domeniul Antreprenoriatului”. Actualmente, este lector invitat pe teme de antreprenoriat la Universitatea Cambridge pentru programele de masterat si doctorat in nanotehnologie. Doug isi continua activitatea de sustinere a intreprinderilor mici, inspirand, educand si sprijinind antreprenori din tara si strainatate.

Despre FPP

Fundatia Post-Privatizare (FPP) este cea mai importantă fundatie pentru antreprenoriat din Romania. Creata in 1996 de Comisia Europeana, FPP este o institutie privata care promoveaza educatia antreprenoriala si sustine initiativele destinate dezvoltarii sustenabile a mediului de afaceri romanesc – cu accent pe intreprinderile mici si mijlocii si start-up-uri – prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenoriala, imbunatatire a mediului de afaceri si promovare a responsabilitatii sociale a intreprinderilor.

Persoana de contact:
Alina Coman
Email: coman.a@postprivatizare.ro
Tel: 031.1000.719

0 gânduri despre „Au inceput inscrierile la School for Startups! Afla cum poti primi o bursa de 2000 de euro!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *