Rezumat:
- 1 ➡ Salut Alice. Precum personajul Alice în Wonderland din ecranizarea lui Tim Burton, tu desenezi minuni în lumea Teatrului Simplu. Când a început acest proiect și de ce acest nume?
- 2 ➡ Câte piese ai avut până acum expuse public de când ai format acest concept?
- 3 ➡ Am avut șansa să văd piesa Pro-File. Cum ai selectat personajele pentru piesa?
- 4 ➡ Care a fost până acum cea mai mare provocare de când ai început acest proiect?
- 5 ➡ Știu că în tinerețea ta scriai poezii și veneai la cenaclul literar coordonat de redacția Argeșul. Ce s-a întâmplat cu poezia și când ai ales teatrul?
- 6 ➡ Când urmează noi înscrieri în acest proiect?
- 7 ➡ Ce planuri ai pentru acest final de an?
- 8 ➡ Un mesaj pentru cititori
- 9 Partajează asta:
- 10 Related
➡ Salut Alice. Precum personajul Alice în Wonderland din ecranizarea lui Tim Burton, tu desenezi minuni în lumea Teatrului Simplu. Când a început acest proiect și de ce acest nume?
Hehe, Multumesc Bogdan. Comparația mă încântă. Proiectul Teatru Simplu a început în urma cu 30 de ani 🙂 pe vremea când m-am îndrăgostit de teatru. Pe atunci nu știam cum o sa se numească, dar știam ca va fi simplu 🙂 Apoi, îmi aduc aminte de mine în urma cu 15 ani, când în facultate acesta era visul meu, pe care iata-l azi devenit realitate.
Și nu în ultima instanță, mă văd în 2017, la o cafea cu buna mea prietena Luiza. Pe atunci căutam un nume reprezentativ pentru activitatea noastră. Concluzia a fost : Simplu. De ce? Fiindcă simplu este frumos, fiica simplu este elegant, fiindcă suntem pasionați de oameni și de emoții genuine, simple. Și doar simplitatea poate pune în valoare ce vrem sa transmitem. Apoi și pentru ca ne place Grotowski 🙂
➡ Câte piese ai avut până acum expuse public de când ai format acest concept?
Un număr frumos:) Dacă nu uit ceva, sunt 12. Minunat e faptul ca acum, întrebându-mă, îmi dau seama ce creștere frumoasă și simplă mi-a oferit acest context.
➡ Am avut șansa să văd piesa Pro-File. Cum ai selectat personajele pentru piesa?
Mulțumim că ai fost în sală. Am stat chiar unul lângă celălalt fără să știm. A fost o sincronicitate, la fel cum se întâmplă și în cazul personajelor numite de tine. Tema pentru tinerii noștri actori a fost să aleagă ceva care să îi coste, care să îi facă vulnerabili. Însă eu știu că în spatele alegerilor lor există un mecanism perfect inteligent, deloc întâmplător, care se numește intuiție divină. Rolurile noastre, aparent “întâmplătoare”, au ceva să ne învețe, au ceva să vindece în noi sau în publicul nostru.
➡ Care a fost până acum cea mai mare provocare de când ai început acest proiect?
➡ Știu că în tinerețea ta scriai poezii și veneai la cenaclul literar coordonat de redacția Argeșul. Ce s-a întâmplat cu poezia și când ai ales teatrul?
Câte lucruri știi , Bogdan. Poezia este o foarte mare pasiune a mea. Îmi doresc să scriu mai mult și să public, din nou. Mai știu însă și că teatrul a fost pentru mine atât de împlinitor sufletește, încât am simțit că mă exprim artistic din plin. Las totuși portița deschisă atât pentu poezie, cât și pentru muzică. Dumnezeu ne zice să valorificam toți “talanții”..
➡ Când urmează noi înscrieri în acest proiect?
Chiar acum 🙂 Și grupa nouă începe pe LUNI 31 ianuarie, ora 19:00. Vă aștept într-o călătorie spre sine sinceră și autentică.
➡ Ce planuri ai pentru acest final de an?
Să sărbătoresc micile și mai marile mele succese, să fiu aproape de familia mea. Și să fiu liniștită. Liniștea este, în definitiv, cel mai mare succes al zilelor noastre.
➡ Un mesaj pentru cititori
Le spun să fie blânzi cu ei și unii cu alții, să se îmbrățișeze des. Să știe că au făcut o treaba minunată, că au ajuns până aici, făcând față cu succes perioadei prin care trecem. Și îi aștept la teatru. Educația și credința ne fac liberi.