Actualitate

Alexandra STAN recunoscuta la nivel european – Premiu European Border Breakers Awards. VIDEO!

Spread the love

Alaturi de alti 9 interpreti de muzica pop din Europa, solista Alexandra Stan se afla pe lista de câştigători ai ediţiei curente a concursului „European Border Breakers’ Awards” (EBBA), care consacră noi talente de vârf ale muzicii europene pop. Lista a fost anunţaţa astăzi de către Androulla Vassiliou, comisar european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, alături de reprezentanţii festivalului muzical „Eurosonic Noorderslag”.

Pentru a fi eligibili pentru aceste premii, artiştii trebuie să se fi bucurat de un succes dincolo de frontiere pentru prima lor lansare la nivel internaţional, în Europa, în perioada cuprinsă între 1 august 2010 şi 31 iulie 2011. Câştigătorii sunt selectaţi de societatea de analiză a pieţei muzicale Nielsen Music Control pe baza vânzărilor de discuri şi frecvenţei de difuzare, precum şi în funcţie de voturile staţiilor radio membre ale Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER/EBU) şi ale festivalurilor care participă la „Programul European de Schimb de Talente” (European Talent Exchange Program) (ETEP).

Câştigătorii îşi vor primi premiile în cadrul unei ceremonii televizate găzduite de prezentatorul de televiziune şi muzicianul Jools Holland la festivalul de muzică „Eurosonic-Noorderslag” din Groningen, Olanda, la data de 11 ianuarie 2012. Ceremonia – care va include interpretări ale majorităţii celor premiaţi – va fi transmisă de Televiziunea Naţională Olandeză (NOS/NTR) şi va putea fi urmărită, de asemenea, în întreaga Europă, prin intermediul a diferite canale TV şi staţii radio.

Unul dintre câştigători va primi, în plus, „Premiul Publicului”. În perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2011, publicul poate vota artistul favorit pe pagina de internet www.ebba-awards.eu. Cei care votează pot câştiga o excursie la ceremonia de premiere.

Printre foştii câştigători ai premiilor EBBA se numără Adele, The Baseballs, Carla Bruni, KT Tunstall, Tokio Hotel, The Ting Tings, Lykke Li, The Script, Milow, Katie Melua, Mumford and Sons şi Caro Emerald.

Mai multe informatii pe site-ul Comisiei Europene din Romania

VIDEO CU Alexandra STAN live asa cum NU o stii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *