Aerated brick wall on site,lightweight cement brick wall and white lintel plaster to joint for reinforce at construction site.
Tineri

7 avantaje ale unei case construite din BCA

Spread the love

O casă trebuie să ofere siguranță, confort, spațiu, relaxare și discreție, iar toate acestea pornesc de la o construcție puternică, rezistentă și durabilă! Ai în plan să-ți construiești o casă din zidărie și vrei să știi cât mai multe despre materialele folosite și cum le alegi pe acestea în funcție de posibilități, cerințe și buget?

Dacă vrei să știi ce înseamnă BCA-ul pentru construirea unei case, care sunt cele mai populare avantaje pe care le oferă o astfel de structură și de ce este aceasta atât de populară, atunci consultă următoarele informații esențiale!

Ce este BCA-ul?

BCA-ul sau Blocul Celular Autoclavizat este un material rezistent și durabil folosit în construcții. Este format din nisip, ciment, apă, var și ghips, toate acestea fiind componente naturale. Ca textură și caracteristici, acesta are suprafața poroasă și densitatea redusă.

BCA-ul pentru construcții este utilizat pentru ridicarea structurilor de locuit, a sediilor de birouri sau alte instituții publice sau private, oferind izolare termica si fonica și rezistență mecanică, la intemperii, șocuri sau trecerea timpului.

7 avantaje ale caselor construite din blocuri de BCA

Pereții realizați din BCA „respiră”

Spre deosebite de alte materiale de construcție, casele realizate din blocuri de BCA nu se vor confrunta cu condensul. Indiferent de nivelul de izolație termică pentru casă, o astfel de zidărie va permite menținerea unei temperaturi constante în interior, fără crearea condensului. Totuși, un lucru de luat în calcul este tencuiala zidăriei. BCA-ul netencuit poate avea proprietăți scăzute de termoizolare.

Ușor de manevrat

Blocurile de BCA au o densitate mică, fiind ușor de depozitat, transportat și manevrat. Cu o astfel de zidărie, proiectul casei tale va fi mult mai repede finalizat, iar dificultatea de lucru mai mică. În general construcția din BCA-ul are o durație de execuție mai mică spre deosebire de cărămidă, însă oferă același grad semnificativ de mare pentru siguranța ta si stabilitate gospodăriei!

Material rezistent la foc și apă

Blocurile de BCA au o rezistență foarte bună la temperaturi extreme, foc, umiditate și apă. Materialul este imun la foc pentru o perioadă mai mare de 5 ore, fără ca acesta să-și modifice proprietățile sau să emane fum.

Eficiență energetică și termoizolant

Casele construite din structură de BCA vor izola termic interiorul locuinței, oferind deci o eficiență energetică mai mare, dar și costuri reduse pe termen lung. Pereții din BCA vor păstra o temperatură constantă atât pentru sezonul cald, dar și pentru cel rece.

BCA izolează fonic

Alături de proprietățile superioare termoizolante și hidroizolante, blocurile de BCA pot izola fonic clădirile, fiind ideale atât pentru locuințe, dar și pentru zidăria studio-urilor de muzică, hotelurilor, restaurantelor, teatrelor și cinemaurilor.

Versatilitate

Blocurile din BCA oferă versatilitate proiectelor, putând fi achiziționate în diverse dimensiuni, grosimi și forme. Cu ajutorul acestora vei putea construi orice design pentru casa ta, de la un stil tradițional, la unul modern sau chiar futuristic, oferindu-i arhitectului un grad mare de flexibilitate în proiectare și construcție.

Costuri reduse

Ce spui de calitate superioară și prețuri atractive pentru construirea locuinței tale. Sumele alocate pentru BCA sunt mai mici spre deosebire de o construcție realizată din cărămidă clasică, atât pentru materialul în sine, dar și pentru mortarul-adeziv folosit. Cel din urmă are un preț convenabil oricărui buzunar, iar blocurile BCA nu necesită o cantitate mare de produs.

Casele construite din blocuri de BCA sunt structuri rezistente ce oferă beneficii diverse, ajutându-te deci să creezi locuința perfectă pentru nevoile și cerințele tale. Ține cont de avantajele menționate ale caselor din BCA ca să alegi materialul potrivit de zidărie pentru proiectul tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *