Fără categorie

ZUM-ZUM numai muzica LIVE, ceva BUN!

Spread the love

Trupa ZUM si-a lansat recent ultimul clip – Noi doi in cadrul unei petreceri restranse ce a avut loc la Biutiful.

Clipul vorbeste despre cautarea sinelui si se desfasoara in 5 tablouri. Solista pleaca pe alte taramuri, pe mari, pe munti si chiar pe Luna pentru a se regasi. Se pare totusi ca nu se poate regasi decat langa persoana iubita si ca, desi credem uneori ca solutiile sunt in alte parte, ele se afla langa noi si inauntrul nostru.

Proiectul ZUM este o imbinare speciala de world music cu pop, o combinatie de sonoritati etno cu ritmuri moderne. Improvizatiile „jazzy” se impletesc cu sweep-uri melodice, creand un sound fresh si funky. Grupul are multa energie pe care reuseste sa o transmita in concerte realmente memorabile.

ZUM a fost creat in 1996 de Radu Draganescu (keys, perc) si la inceput era orientat cu precadere spre zona de world music. Colaborarile de-a lungul timpului cu diferiti instrumentisti au avut darul sa „incalzeasca” sunetul, dandu-i acea stralucire si vivacitate specifice instrumentelor acustice. In felul acesta, formula grupului s-a extins pornind de la saxofon, chitara, percutie si ajungand la o formula ce cuprindea chiar si un cvartet de coarde.

In momentul de fata, ZUM inca variaza intre mai multe formule, in functie de natura evenimentului si cerere, insa structura de baza este formata din Radu Draganescu (keys, perc) si Andreea Crepcia (vocal). Se regasesc in aceasta formula de acum 5 ani, cand destinele celor doi artisti s-au unit nu numai pe plan profesional, ci si pe plan personal.

Andreea Crepcia a fost timp de 2 ani solista trupei Sistem, iar in anul 2007 a participat la prima editie a concursului Megastar unde a luat locul II. Motto-ul Andreei este “Life without music is a waste of time…”. Energia pe care ZUM o emana este minunata, asa ca va invit aici sa vedeti cum a fost la petrecerea de lansare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *