Atelier de Idei

ZEN FUSION – Atunci cand vrei pairing de vinuri eclectice cu preparate fine dining cu iz oceanic

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Despre conceptul ZEN SUSHI  am mai vorbit in paginile acestui blog, dar simt nevoia sa revin asupra subiectului pentru ca meniul localului s-a diversificat, iar preparatele exotice din zona Asiei si Americii de Sud si-au gasit „sensul” alaturi de cupaje de vin europene din regiuni ale Italiei, Frantei sau Spaniei. Ultima oara am incercat aici un monosepaj roze italian, un Bardolino Chiaretto Rose. Un rosé tânăr, prietenos, pregătit să însoțească după-amiezile călduroase.

Practic, Zen Fusion combina bucataria japoneza cu alte bucatarii celebre la nivel international, de la bucataria ciliana la cea peruana, de la bucataria asiatica la cea europeana. Zen Fusion se reflecta in atmosfera intima, calda, in designul minimalist, in cupajele internationale de vin si plating-urile pline de culoare si savoare.

Ce am testat?

Am ales niste creveti oceanici de captura, cu vibe de Ocean Pacific, totul dichisit intr-un sos GOMA. Apoi am trecut la un adevarat deliciu culinar, un platou diversificat cu diferite combinatii de sushi.

Ce inseamna Zen Fusion?

Zen Sushi Fusion ocupa mezaninul hotelului Sarroglia, un boutique hotel pe Vasile Lascar, cam la un km de Universitate. Daca vremea e frumoasa, poti sa mergi pe jos pe stradute si ajungi cam in 10-15 minute pe jos. Gradina pare un pasaj bucolic catre experiente gourmet si fine dining cu influente de la Est la Vest, din Japonia pana in Chile si Peru.

Zen Sushi Fusion ocupa putin din holul parterului, din care se urca la un mezanin deschis, sub forma de platforma cu gol in centru, ca sa vezi si lucrarile de arta contemporana cu influente RoCoCo. Au si o biblioteca cocheta la primul nivel, iar tot ansamblul e bine proiectat intr-un stil arhitectonic eclectic.

Experienta Zen in arta culinara pleaca de la premiza ca mancarea este mai buna atunci cand este preparata din cele mai proaspete ingrediente, atent selectionate. Calitatea si prospetimea ingredientelor, dar si talentul si priceperea bucatarilor ofera o experienta culinara de calitate pe care clientii o vor aprecia si o vor cauta mereu. La ZEN Fusion, singurul lucru care se repeta este… excelenta dusa spre desavarsirea suprema, de la cele mai mici detalii de plating pana la modul in care sunt asezate elementele de decor din local.

Restaurantele Zen Sushi aduc clientilor ocazia de a savura preparate din bucataria japoneza si de a se bucura de servicii de calitate in oricare dintre locatiile sale prin respectarea traditiei japoneze si crearea unui atmosfere  zen.

ZEN FUSION, un local recomandat de catre  Monica Munteanu, Denis Radu si Social Agenda

[yasr_visitor_votes size=”large”]

1 gând despre „ZEN FUSION – Atunci cand vrei pairing de vinuri eclectice cu preparate fine dining cu iz oceanic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *