Fără categorie

WhipLASH – Pentru cinefilul meloman din tine..

Spread the love

WhipLASH este un film pentru melomani, pentru adevaratii melomani care asculta jazz, chillout, muzică soft. E povestea plină de tensiune și emoții a lui Andrew – interpretat de Miles Teller – un student la Conservatorul din New York care cântă la tobe și care face cele mai corecte dar si cele mai absurde sacrificii pentru a fi cel mai bun.

Scena care face tot filmul si care iti da de gandit e scena in care studentul sa intalneste cu J. K. Simmons (nominalizat la Oscar) care interpretează rolul unui dirijor de orchestră rigid, intimidant și care caută să călească cu foc și durere orice vlăstar cu ceva urmă de talent în el.

Metodele lui mai puțin ordoxe de predare conduc la situații care complică atât viața profesorului cât și pe cea a lui Andrew. Momentul final este prea plin de lacrimi ca să fiu spoiler. Vă recomand să-l vedeți, pentru că dincolo de scenariu și film, coloana sonoră e demențială și nici n-ar fi avut cum când faci un film despre muzică.

Paradoxal, chiar dacă nu are nume de prima mână în distribuție, și nici în echipa de filmare nu sunt cine știe ce celebrități, filmul a reușit să smulgă 5 nominalizări la OSCAR și deja a avut încasări de trei ori mai mari decât costul de producție a filmului.

FILM : WhipLASH

Distribuitor: InterCOM FILM

Scris şi regizat de Damien Chazelle

Co-Producător: Nicholas Britell
Imaginea: Sharone Meir
Scenografia: Melanie Paizis-Jones
Montajul: Tom Cross
Muzica originală de Justin Hurwitz

În cinema din 6 FEBRUARIE!

PS: Și dacă tot am vorbit de un film muzical, nu e nicio crimă dacă vă las spre audiție până ajungeți în sala de cinema colecția de soundtrack-uri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.