Social

VREI SĂ TE SPECIALIZEZI ÎN PROJECT MANAGEMENT? PORNEȘTE LA DRUM ALĂTURI DE CEI MAI BUNI TRAINERI

Spread the love

Cei care se hotărăsc să înceapă o carieră în domeniul managementului de proiect sau lucrează deja ca project manageri, fără a avea o educație formală, dar vor să se perfecționeze, trebuie să aibă în vedere că certificarea internațională este un must have.

O statistică recentă, făcută de compania Wrike, arată că 80% din proiectele de succes sunt conduse de project manageri certificați. Așadar, nu e deloc surprinzător că tot mai mulți angajatori văd certificarea internațională ca pe un criteriu esențial de selecție, de cele mai multe ori eliminatoriu.

Asta în contextul în care managementul de proiect devine necesar în tot mai multe domenii: de la IT și banking, până la telecom, consultanță și construcții. Conform rapoartelor Project Management Institute(PMI), 77% din companiile de succes înțeleg valoarea acestei discipline și investesc în specialiști în management de proiect.

Ce spune o astfel de certificare despre cei care o dețin?

Că au expertiză în domeniu, cunosc terminologia și procesele specifice și dețin un know-how care le permite să lucreze la standarde de top, într-un mediu bazat pe proiecte, în orice industrie și în orice locație de pe glob. Cu alte cuvinte, o certificare internațională îi garantează angajatorului că un astfel de angajat este o investiție sigură.

Ce beneficii are posesorul unei certificări internaționale?

O poziție de top în companie, respectul celorlalți  și un salariu pe măsură.

Nevoia și avantajele sunt evidente, însă rămâne întrebarea: Ce presupune obținerea unei certificări internaționale în PM?

În primul rând, o pregătire adecvată. Managementul de proiect este o disciplină care solicită capacitatea de a aplica teoria, în funcție de fiecare situație în parte. Așadar, memorarea informației nu este suficientă. Ceea ce face diferența este modul în care fiecare persoană reușește să-și însușească informația și să apeleze la anumite conexiuni logice, pentru a soluționa problemele cu care s-ar putea confrunta pe durata proiectului.

Pentru asta, cea mai bună variantă este un curs specializat de pregătire pentru obținerea  certificărilor internaționale în management de proiect. O astfel de pregătire îi permite cursantului să înțeleagă informația și să o asimileze logic, prin studii de caz, activități și analize de grup.

Cei care vor să pornească la drum cu dreptul, se pot înscrie la cursul de pregătire organizat de EDU EUPC. Este singurul curs de fundamente în project management din România, dezvoltat pe conceptele PMBoK (Project Management Body of Knowledge) al PMI și ISO 21500 în project management și acreditat la Institute of leadership and management (ILM) UK.

Un alt factor foarte important, care face diferența în pregătire și garantează promovabilitatea examenului este experiența și know how-ul trainer-ului. Nivelul de profesionalism al celui care ghidează cursanții este detaliul care face diferența, mai ales în educație, când, de foarte multe ori, nu poți evalua valoarea cursului decât după ce îl parcurgi.

Felul în care trainerul alege să structureze cursul și să interacționeze cu cei prezenți, împărtășindu-le din propria experiență și ajutându-i să coreleze teoria cu practica, prin exemple personale este, de fapt, rețeta succesului.

De la prezentarea informațiilor dintr-o perspectivă avizată, până la insuflarea unui mod eficient de a învăța, toate sunt pietre de temelie importante, care stau la baza rețetei succesului pentru cursanți.

Cum te ajută un trainer cu know how puternic?

  • Înțelegi cu adevărat  project management-ul
  • Înțelegi procesele si cum acestea relaționează integrat
  • Înveți să îți însușești practic cunoștințele și abilitățile necesare pentru un management de proiect eficient.
  • Înveți să transpui noțiunile teoretice în desfășurarea reală a unui proiect.

Pe lângă experiența trainerului, foarte importantă este și metoda de studiu folosită în timpul  cursului. În România, singurul trainer acreditat Rita Mulcahy este Ilie Drăgan. Cu o experiență de 17 ani în managementul proiectelor, Ilie Drăgan este un trainer cu peste 20.000 de ore de project management la activ, astfel încât orice întrebare își va găsi răspunsul în timpul cursului.

Dacă vrei să pășești cu dreptul în domeniul project managementului sau să te perfecționezi, în cazul în care lucrezi deja în domeniu, intră pe edu.eupc.ro și înscrie-te din timp la cursul aplicat de PM Fundamentals.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *