Actualitate, Social

Vrei sa emigrezi in Israel? Toate informatiile de care ai nevoie pe si-law.ro

Spread the love

Vrei sa emigrezi in Israel? Toate informatiile de care ai nevoie le găsești pe avocat Israel si-law.ro. Am obtinut greu postul de sofer pe masina de gunoi, aici, in Israel, dar nu evit niciodata sa vorbesc despre primul meu loc de munca, fiindca munceam cinstit si castigam destul de bine, sa imi ajut si familia ramasa acasa, in Romania. Intreaga mea familie depindea de salariul meu, fiindca sotia avea grija de copii, iar acestia erau la scoala. Aveam rate la apartament si o multime de facturi de achitat, plus rechizite, culegeri, hainute si alimente necesare in procesul cresterii de cumparat. Contractul semnat cu angajatorul strain prevedea clar ca pierdeam toate drepturile in cazul in care ramaneam fara permisul de conducere si nu mai puteam ridica la timp gunoiul din sectorul meu.

Ma straduiam sa ma adaptez, cu toate ca temperaturile ridicate si umezeala din aer ma epuizau, pana in ziua in care la o trecere de pietoni s-a aruncat pe rosu o batranica in fata masinii mele si am lovit-o usor.In zadar am explicat ca nu sunt vinovat, fiindca pietonii aveau rosu, iar batrana a trecut ilegal, vazand ca nu vorbesc limba lor, mi-au retinut permisul. Eram pe punctul sa pierd totul, cand s-a apropiat de mine un domn distins, care mi-a intins mana si s-a prezentat:

-Samy Ilie, avocat Israel si-law.ro care rezolva orice problema pentru romanii lui dragi. Si eu m-am nascut in Romania. Stiu ca nu sunteti vinovat, voi dovedi asta si in doua ore vi se va inapoia permisul. Atunci a inceput colaborarea noastra care dureaza si acum. In cateva minute a adunat martorii necesari prin care a demonstrat politistilor ca nu au dreptate si mi-a pus permisul in mana. Am vrut sa ii achit onorariul, dar mi-a spus simplu:

-Cauta-ma, cand vei fi decis sa ai propria ta afacere si sa nu mai depinzi de altii si ma platesti atunci. Astazi considera ca un prieten bun ti-a facut un serviciu!
Samy Ilie este si priceput si omenos in aceeasi masura si nu pot uita ce a facut pentru mine atunci. Am strans din dinti, pana au trecut ultimele patru luni din contract si inainte de incheierea acestuia, l-am cautat la cabinet sa vorbim.
I-am vorbit cu insufletire de painea cu cartofi pe care mi-o framanta mama si de placintele ei cu branza si cu mere si cum o ajutam eu, cand eram copil sa faca toate aceste bunatati.
-Pai si aici sunt romani pofticiosi, care ar da bani multi pentru o placinta cu branza si stafide sau cu mere, coaja de portocala eco si scortisoara.
El a pus la punct toate actele si el m-a ajutat sa cumpar imobilul in rate.
Ratele pe care le-as fi achitat pentru chirie, le dadeam pentru casa noastra: a mea si a familiei mele. Puteam sa ii aduc aici in vacante, sa ii duc in plimbare la Ierusalim, sa vada livezile de curmali si de portocali infloriti si piata de condimente.
Sunt patru ani de-atunci, dar am progresat uimitor datorita lui. In prezent, toti ai mei au dubla cetatenie si ne-am gospodarit bine si in Romania si in Israel. Suntem multumiti si totul pare sa ne mearga din plin. Nu am probleme cu afacerea mea si cu taxele pe care le am de achitat catre stat, fiindca avocatul nostru, al tuturor romanilor din Israel ma ajuta sa respect legea.

El stie exact prevederile legale si ma pune la punct, asa ca am iesit perfect la toate controalele.

Samy Ilie este romanul care s-a ridicat prin munca si perseverenta si ajuta toti romanii sa isi depaseasca prin eforturi supraomenesti conditia.
Cateodata stau la birou si fac bilantul romanilor care au ajuns bine din cartier. Proprietarul restaurantului unde petrecem noi romaneste de Craciun, de Revelion sau de Paste a inceput ca ospatar, proprietarul unei firme mari de taximetrie furniza mancare la domiciliu pe un scuter, mai multe femei ce asigurau menajul in casele celor bogati detin astazi una dintre cele mai mari firme de curatenie la domiciliu si la birouri din oras.

De Samy Ilie au nevoie si cei care comit infractiuni si cei care muncesc cinstit si sunt acuzati pe nedrept, dar si romanii care prospera si vor sa se lanseze in afaceri. Cu toate ca a detinut posturi de maxima importanta in Israel, se poarta firesc si intinde mana oricui are nevoie de ajutorul sau. In orice situatie ati fi, nu uitati ca aveti un avocat care va apara interesele in Israel si puteti apela la el la orice ora, fiindca va veni in arest, sa va obtina eliberarea pe cautiune, va fi acolo, cand veti da declaratii in fata instantei.

Daca nu l-as fi intalnit intamplator si nu s-ar fi oferit sa ma ajute atunci, as fi pierdut tot si as fi ramas cu datoriile pe cap.
Providenta mi l-a scos in cale, de aceea sfatuiesc toti romanii care vin aici, sa nu plece din Romania, fara datele de contact ale lui Samy Ilie.
Avem oameni bine pregatiti, care ne fac cinste in toata lumea si sa nu il uitam pe acest avocat Israel, Samy Ilie, care a facut mult bine comunitatii romanesti din Israel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *