Fără categorie

Vrei o iarna fara facturi umflate? Fa rost URGENT de Apometre de calitate!

Spread the love

climatizarePentru ca tot e sezonul si se apropie frigul, dragi cititori, va mai aduceti aminte de scandalul facturilor de caldura de la Constanta? Se pare ca mii de locatari s-au trezit cu facturi pe decembrie 2014, luna foarte calduroasa, cu tarife la intretinere marite nejustificat cu 25 si chiar cu 45%. Explicatia!? Aceeasi scuza….

Pierderile dupa retea si reglarile contabile. Nu este prima oara cand cetatenii bransati in sistemul de stat sunt furati pe fata. Prin urmare, vine intrebarea legitima!? Ce e de facut pentru ca aceleasi probleme le au si cetatenii cu facturi marite la apa calda. Unde e problema!? Problema cu siguranta e la autoritati, dar solutia e in mainile noastre.

Esti racordat la sistemul central de incalzire? Monteaza-ti calorimetre pe elementi daca nu-ti permiti sa iti instalezi o centrala termica. Ai facturi marite la apa calda? La fel. Solutia e simpla. Apeleaza la servicii profesioniste de tipul instalatii TERMICE Constanta si vei vedea diferenta.

Nu cred ca mai ai nevoie de argumente de ce sa-ti pui un apometru sau de ce sa cauti experti avizati cand vine vorba de echipamente si lucari termice.

Vrei sa stii cum functioneaza! Nicio problema. Am informatiile de care ai nevoie. Mai mult decat atat, daca nu stiai, sa stii ca exista mai multe tipuri de apometre. Ca idee, ele sunt impartite pe categorii dupa principiul de functionare. Prin urmare, apometrele pot fi de viteza sau volumetrice.

Apometre de viteza: Sunt cele care inregistreaza consumul de apa prin actionarea unei roti cu palete sau cu elice, iar miscarea este transmisa unui mecanism integrator de inregistrare a debitului.

Apometre volumetrice: Acestea sunt cele care inregistreaza cantitatea de apa prin miscarea de umplere si de de golire in mod succesiv a unor compartimente cu un volum determinat.

Apometre cu admisie tangentiala: Sunt tot un fel de apometre de viteza doar ca acestea se diferentiaza de celelalte prin directia de curgere a apei. In cazul lor directia de curgere a apei este perpendiculara pe axul turbinei.

Apometre cu admisie axiala: Acest tip de apometre au directia de curgere a apei in mod paralel pe axul turbinei.

Apometre combinate: Acestea au montate, fie in serie, fie in paralel ambele turbine. Ele sunt folosite in instalatii cu diferente mari intre consumul minim de apa si consumul maxim al acesteia.

Mai exista un mod de clasificare a apometrelor. Astfel, dupa modul de montare al cadranelor pentru citirea consumului de apa se disting: cu cadran uscat si cu cadran inecat.

Apometre cu cadran uscat: acestea au cadranele montate intr-o caseta separata de corpul apometrelor.

Apometre cu cadran inecat: la acestea cadranele sunt in contact cu apa. Sunt protejate de un geam care are o rezistenta deosebita la presiunea apei.

Prin urmare, ca sa nu o mai lungim mult, daca vreti echipamente de calitate si daca vreti sa scapati de facturi umflate stii la cine si unde sa apelezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.