Atelier de Idei, Divertisment, Idei cu emotii, Tineri

Vrei experiențe gourmet ca-n Texas? Le găsești la Smokăreală pe Mendeleev 33

Spread the love

Smokăreală, restaurantul cu specific Texas BBQ de pe strada Mendeleev 33, te ispitește în această toamnă cu o serie de experiențe noi inspirate din bucătăria texană. Începând din luna octombrie, Smokăreală introduce preparate urban fusion bazate pe carne de Pește în fiecare săptămână. Tipuri diferite de pește precum biban, dorada, dar și fructe de mare, gătite încet timp de câteva ore la smoker vor fi prezente săptămânal. Meniul va fi anunțat în social media, iar cantitățile sunt limitate așa că rezervă loc din timp.

În prima zi de vineri a fiecărei luni calendaristice, Make Kukunesh, Pitmasterul principal din bucătăria restaurantului, va prepara un tip de carne care nu există în meniul a la carte.

Smokăreală s-a născut din pasiunea pentru brisket și coaste gătite încet, la smoker. Vrem să menținem bucuria pe care o avem când gătim și să continuăm să experimentăm cu tot felul de ingrediente. Brisket-ul a fost prima noastră revelație culinară, continuăm să testăm și să experimentăm”, spune Make.

Make supervizează procesul de gătire la smoker, fiind cel care construiește și îngrijește focul. Rolul unui Pitmaster (fochist) este să pregătească carnea înainte de a intra la smoker, ulterior să fie prezent în fiecare oră pentru a glazura preparatele. Este necesară prezența fochistului pentru a controla căldura, în măsura în care fumul și căldura sunt responsabile pentru gătirea cărnii.

Toată carnea este gătită într-un smoker offset (pe foc indirect), cu foc din lemne de esență tare la temperaturi joase, între 100 și 130 grade, în funcție de tipul de carne, și într-un timp destul de lung. Brisket, cel mai popular preparat Smokăreală, este gătit între 12 și 14 ore.

Mai în glumă, mai în serios, spunem că punem Texas pe harta Bucureștiului. Ne-am propus să oferim această experiență autentică de barbecue tradițional din Texas pe care am studiat-o și testat-o îndelung. Smokăreală este o experiență dedicată celor care caută artizanal și local. Ne trec pragul din nou și din nou oamenii cu apetit pentru bucătărie autentică și care apreciază inițiativele născute din pasiune”, adaugă Make.

Smokăreală s-a născut din pasiune pentru brisket și coaste de porc gătite încet în smoker off-set. Inspirați de tradiția îndelungată texană, preparatele Smokăreală sunt gătite low & slow în smoker, cu lemne de esență tare, precum lemnul de fag. Folosim carne doar de la producătorii locali. Credem in importanța calității vieții fiecărui animal și îi respectăm fiecare etapă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.