Atelier de Idei

Vosganian: Nu cred in egalitatea intre oameni si vreau desfiintarea CNAS

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Varujan Vosganian a avut un discurs incredibil! Ieri, in jurul orei 19:00, când stia că mai trebuie să ajungă la o emisiune tv, liderul PNL a avut energia sa vorbească în faţa a zeci de oameni despre importanţa prezenţei Ideologiei liberale în economia românească.  Am mai avut sansa sa-l aud vorbind la diferite emisiuni sau show-uri politice, dar niciodata nu l-am surprins intr-un moment de patos ca in ziua de ieri.

Vreau sa desfiintez Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate si Casa de Pensii pentru ca in 10-15 ani romanul trebuie sa inteleaga Statul nu ca o institutie care da ci care te ajuta sa iti iei singur. Numai asa il responsabilizam pe cetatean. Prin desfiintarea CNAS individul alege singur unde se duc banii sai, ce tratament vrea, si daca nu se imbolnaveste isi poate folosi banii in alte scopuri pentru ca sunt BANII LUI„, a explicat Vosganian.

Intrebat daca crede in egalitatea intre oameni, Vosganian a raspuns ferm: „Nu cred in egalitate pentru ca egalitatea intotdeauna s-a facut la pragul mediocru. Nu p0ti sa faci un scund sa fie inalt, dar poti cocosa un tip inalt ca sa devina scund, nu poti face dintr-un alienat mintal un om sanatos, dar poti face un om sanatos sa se comporte ca un alienat mintal, nu poti face dintr-un om simplu un om de cultura, dar poti face un om de cultura sa vorbeasca ca un om simplu…si exemplele pot continua. De aceea nu cred in egalitate pentru ca egalitatea tine de apanajul comunismului. Nu ma intereseaza ca PSD si PD se coboara la mojicii si trateaza oamenii ca pe niste animale. Nu poti sa te duci intr-o comuna cu sacosi cu PSD cu paini si sa spui ca PSD iti da o paine…E o viziune mica, o gandire comunista de azi pe maine...”, a explicat liderul PNL.

In final, Varujan Vosganian a explicat unde si cum a gresit PNL in ultimii 20 de ani…”Din pacate, PNL nu a stiut in 90 ca e mai important sa fii modernist decat anticomunist pentru ca, din pacate, la nivel de perceptie, curentul anticomunist exprimat cu fervoare si energie a fost interpretat ca fiind partinitor dar in nici un caz constructiv…Din aceasta cauza Romania traieste azi iluzia unui capitalism hranita de doua partide neocomuniste ale aceluiasi trunchi FSN. Dar am invatat din greseli si avem cu ce sa punem atat tara cat si economia pe picioara pentru ca istoria a aratat ca in ultimii 135 de ani, ori de cate ori PNL a fost la guvernare Romania a avut noroc„, si-a incheiat Vosganian discursul.

0 gânduri despre „Vosganian: Nu cred in egalitatea intre oameni si vreau desfiintarea CNAS”

 1. Eu nu inteleg cum poate un om care nu se imbolnaveste sa-si ia banii inapoi. Un calcul simplu arata ca fiecare ar beneficia de atatea servicii si medicamente cat a platit. Daca are nesansa sa „se imbolnaveasca scump”, cine-i asigura tratamentul si din ce bani daca ceilalti isi iau partea inapoi?
  Tocmai ca suntem oameni trebuie sa ne ajutam intre noi prin aceasta contributie proportionala cu puterile fiecaruia de care sa beneficieze cine se imbolnaveste. Daca ar fi spus asa as fi inteles omenia, dar sa te lase sa te descurci singur sub pretextul ca esti liber sa alegi orice casa privata (care prin insasi scopul sau are la baza castigul si nu grija de aproape), nu suna a omenie.
  Am tot respectul pentru V.V. nu pot, aici, sa fiu de acord cu spusele domniei sale.

 2. Ca si dvs. am participat in data de 20 iulie la evenimentul al carui invitat de seama a fost VARUJAN VOSGANIAN.
  Sa „definesti” un OM precum VARUJAN VOSGANIAN (V V) este ca si cum ai incerca sa emiti teoria conform careia soarele sta pe cer si nu ne cade in cap.
  Cert este ca V V est e un OM extraordinar, are un suflet imens in care incap toti romanii. Este genul de OM in a carui minte se creaza permanent sinapse pentru a gasi raspunsul la sacrificiile facute in trecut de personalitatile acestui neam. Este OMUL care constientizeaza ca aceste sacrificii trebuiesc tinute vii in amintirea noastra si ca ele ne obliga la a duce mai departe o lupta pentru a indrepta niste inatvertente ale istoriei.
  V V are harul si darul de a vorbi dar, nu oricum ci, patrunzand adanc in mintile si sufletele auditoriului. Cred ca ati observat cum sala aproape ca nici nu mai respira, tocmai pentru a nu produce nici cel mai mic zgomot; toate sufletele din sala intrasera in rezonanta perfecta cu sufletul lui V V.
  V V este exte precum un militar care si-ar sacrifica viata pentru urmasii sai. Este OMUL caruia nu-i ajunge viata pentru a face cate si-a propus. Gandeste mai mult decat se poate exprima si de aceea in sufletul domniei sale se simte o permanenta framantare.
  Personal, mi-a placut „groaznic” de mult discursul domniei sale. Ascultandu-l iti reinvie speranta in ceva mai bun, in ceva ce cineva, candva va gandi bun pentru tine.
  V V ESTE UN ROMAN ADEVARAT SI UN OM POLITIC DEMN SI DE ONOARE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *