Atelier de Idei

Voronin a minţit şi îşi premiază torţionarii

Spread the love

moldovaDan Pătraşcu ne-a trimis un nou material despre adevărul din Republica Moldova.

„Voronin a declarat miercurea trecută că îi va amnistia pe toţi cei aproximativ 200 de tineri reţinuţi cu prilejul ciocnirilor ce au avut loc în 6 şi 7 aprilie. Prin aceste declaraţii, preşedintele Voronin nu a făcut altceva decât să arunce praf în ochi forurilor europene, pozând într-un lider înţelegător şi cu bune intenţii, dar adevărul este altul.  Potrivit publicaţiei basarabene  Jurnalul de Chişinău unde s-a publicat un articol conform căruia ministrul moldovean de interne,  Gheroghe Papuc, le-a promis torţionarilor prime speciale însumând până la trei salarii lunare sau chiar apartamente.

Guvernul de la Chişinău premiază astfel bestialitatea şi tortura, atitudini ce contravin grav imaginii europene pe care preşedintele Voronin se străduie să ne-o arunce în ochi.

În afară de această premiere a inumanităţii oamenilor din sistem, aministia anunţată de Voronin nu poate fi pusă în aplicare, întrucât nu există nici o lege în acest sens. Conform Constituţiei moldoveneşti, forul competent pentru elaborarea unei astfe de legi este Parlamentul (ca in orice ţară democratică), însă în Republica Modova nu s-a constituit încă Parlamentul, prin urmarea legea nu poate fi ieşi la suprafaţă în viitorul apropiat.

În tot acest răstimp, numeroşi arestaţi sunt transferaţi din arestul diferitelor comisariate e Poliţie în Pentineciarul nr. 13, devenit un veritabil Guantanamo moldovenesc unde deţinuţii sunt bătuţi cu bestialitate şi torturaţi până la moarte. Unii dintre protestatari au ajuns înapoi la familiile lor în sicrie sigilate pe care nu aveau voie să le mai deschidă.  Citeşte aici articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.