Atelier de Idei

VODAFONE nu face PR de CSR, VODAFONE scrie povesti, zi de zi pentru OAMENI!

Spread the love

Am fost alături de câțiva bloggeri în localitatea Cristian din Județul Brașov să vedem ce CSR face Vodafone. Nu vreau să fac diferențe, dar sunt multe companii multinaționale în România, care fac profit cu ajutorul angajaților români și întorc spre comunitate puțin sau deloc și mai mult se ocupă cu activități de PR decât de CSR.

Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania

VODAFONE și FUNDAȚIA VODAFONE nu fac asta. Nu o să folosesc prea multe cuvinte pentru că nu de cuvinte avem nevoie când vine vorba de probleme sociale. Avem nevoie de soluții, de implicare, de inițiativă. Fundația VODAFONE și Asociația React au făcut în ultimii ani asta în România și lucrurile continuă cu alte povești…

➡ Ce s-a intamplat in Cristian in ziua de marti, 25 august?

  • Peste 400 de angajati ai Vodafone Romania implicati in construirea de case in localitatea Cristian, judetul Brasov alături de beneficiari;
  • Beneficiarii sunt patru familii defavorizate, sustinute de Asociatia Diaconia Ajutor International;
  • Valoarea proiectului finantat de Fundatia Vodafone Romania este de 146.000 Euro

La acest proiect de anvergură am adus și eu o umilă contribuție. Alături de o echipă extraordinară, am pus rigips într-o cameră de aproape 20 de mp2. Cum spuneam, n-am făcut asta singur.Casa era construită la nivel de structură și exterioare. Mai avea geamuri, uși și acoperiș dar în rest, înăuntru era „schelete”. Eu m-am implicat în zona de rigips până când m-a învins o durere cruntă de măsea și a trebuit să abandonez.

FUNDATIA VODAFONE

Proiectul este realizat de Fundatia Vodafone Romania in parteneriat cu Asociatia Diaconia Ajutor International si reprezinta cel mai amplu program de voluntariat pentru constructia de case al unei fundatii corporative din Romania.

➡ Ce spun vocile?

Continuam sa extindem programul de constructie de case, inceput in 2012, in localitatea Cristian, judetul Brasov,  alaturi de Asociatia Diaconia. Anul acesta, impreuna cu peste 400 de voluntari, angajati Vodafone, vom finaliza constructia a patru case pentru patru familii nevoiase. Pana in prezent, 182 de familii au primit  locuinte prin proiectele finantate de Fundatia Vodafone, iar peste 2.300 de angajati au participat, de-a lungul timpului, pe santier ca voluntari”, a spus Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

 Pentru noi conteaza mult sa investim in oameni.  Prin acest proiect, am ajutat numeroase familii sa duca o viata mai buna in conditii decente. Multi oameni dezavantajati din punct de vedere social si economic se framanta zilnic pentru a obtine un acoperis deasupra capului, insa de cele mai multe ori situatia lor financiara nu le permite sa-si procure nici cele necesare supravietuirii. Pentru astfel de oameni, noi dezvoltam proiecte si programe speciale, care sa ii ajute si sa le dea o sansa de a duce o viata onorabila.  Anul acesta, alte patru familii primesc ceea ce odata era numai un vis: o casa. Dorim sa continuam acest proiect si in anii urmatori“, a declarat David Dugeniuk, Director Executiv al Asociatiei Diaconia Ajutor International.

Casele vor fi in sistem duplex, dispun de suprafete de 80 metri patrati utili pentru fiecare apartament si au cate 3 camere. Valoarea totala a proiectului este de 146.000 Euro. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit, in total, peste 1.426.000 de Euro in constructia de case in diferite zone ale tarii.

Fundatia Vodafone Romania a inceput constructia de case pentru familii nevoiase in 2007, cand angajatii Vodafone au renovat un bloc abandonat in Oarja,  Judetul Arges, in care locuiau 11 familii defavorizate.

Mai multe informatii despre proiectele de voluntariat desfasurate de Fundatia Vodafone Romania sunt disponibile la adresa www.fundatia-vodafone.ro.

➡ Despre „mantiile rosii”

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro,www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Asociatia Diaconia Ajutor International este o organizatie umanitar crestina care acorda asistenta copiilor, familiilor sau persoanelor aflate in dificultate indiferent de etnie sau religie. Diaconia Ajutor International Romania a fost infiintata in anul 1990.

La inceput, principala activitate era oferirea de diverse ajutoare populatiei aflate in mari nevoi, prin actiuni de salvare de vieti si constructii de case in urma dezastrelor, acordarea de ajutor medical si alte actiuni de prim-ajutor. In prezent, proiectele organizatiei se axeaza pe educarea copiilor defavorizati, printr-o dezvoltare armonioasa a fiecarui copil in parte. Mai multe detalii pe www.diaconia.info.

0 gânduri despre „VODAFONE nu face PR de CSR, VODAFONE scrie povesti, zi de zi pentru OAMENI!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.