vizitarea ittaliei
Social

Vizitarea Italiei cu masina

Spread the love

Cu o retea de drumuri bine intretinute, care se unduiesc printr-un peisaj de varfuri cu zapada, parauri, lacuri si orase istorice, Italia ofera posibilitatea unui condus epic. Si in timp ce unele rute sunt incontestabil provocatoare, toate duc la experiente de neuitat.

Daca ai decis sa vizitezi Italia cu masina, ai facut cea mai buna alegere. Urmatoarea alegere buna este sa inchiziezi o masina fiabila, confortabila, si accesibila la pret de la ascar.ro.

Toscana

Luand doua dintre cele mai mari orase medievale ale Italiei, comorile vinului din Chianti si peisajele clasice din Toscana, acest traseu de doua zile duce de la Florenta la Orvieto, in regiunea vecina a Umbriei. Bucura-te de arta fina si de arhitectura renascentista din Florenta, inainte de a pleca spre sud spre tara vinului Chianti. Incearca o degustare la Enoteca Falorni din Greve si gusta faimoasa bistecca (friptura) din regiune la L’Antica Macelleria Cecchini din Panzano. De aici, urmeaza drumul spre Siena, un oras medieval uimitor, centrat pe un Duomo, si viziteaza o piata din secolul al 12-lea, Piazza del Campo. Peste noapte te poti odihni la Pensiunea Palazzo Ravizza.

Privelisti uimitoare pe Coasta Amalfi

Experimenteaza cele mai spectaculoase peisaje de pe coasta italieneasca Amalfi. De la Salerno, principala poarta sudica spre coasta, mergi spre vest la Vietri sul Mare, un mic oras renumit pentru ceramica si punctul de plecare al drumului de coasta propriu-zis. De aici condusul devine mai provocator pe masura ce drumul se ingusteaza, curbele devin mai stranse, iar privelistile devin din ce in ce mai dramatice.

Dupa aproximativ 20 de kilometri, vei ajunge in Amalfi, centrul principal al coastei. Opreste-te aici pentru a te uita in jurul Catedralei di Sant’Andrea si apoi mergi la Ravello pe dealurile de mai sus. Ia pranzul aici, poate la Pizzeria Ristorante Vittoria, si bucura-te de panorame din gradinile luxuriante ale orasului. Apoi, mergi la Positano, un oras sic, aproape vertical, in care casele pline de culoare, inaltate, se rostogolesc parca pe dealuri. Dincolo de Positano, traseul merge spre Sorrento, un loc turistic plin de viata, cu vedere asupra intinderii intunecate si infundate a muntelui Vezuviu.

Comorile din Sicilia

Incepe prin a investiga centrul istoric grandios al Cataniei, si piata de peste geniala. Dupa un pranz cu fructe de mare la Osteria Antica Marina, mergi pe drumul spre Syracuse, unde poti traversa ruinele antice la Parco Archeologico della Neapolis, si poti face plimbari pe strada eleganta in stil baroc din Ortygia. Noaptea te poti odihni in hotelul elegant Gutkowski.

In cea de-a doua zi, continua spre Noto, care are, fara indoiala, cea mai frumoasa strada din Sicilia – Corso Vittorio Emanuele. Odata ce ai digerat aceasta capodopera a designului urban, intoarce-te spre Modica, un oras plin de viata inconjurat de un canion adanc. Aprovizioneaza-te cu faimoasa ciocolata a orasului, inainte de a pleca spre Ragusa, unde poti vedea frumosul centru istoric, cunoscut sub numele de Ragusa Ibla. Pentru a incheia calatoria pe o nota inalta, poti servi cina la Ristorante Duomo, unul dintre restaurantele de top din Sicilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.