Fără categorie

Vinurile AVINCIS au cucerit, au oferit si au primit medalii la Targul Wine-Up de la Cluj

Spread the love

În perioada 1-3 aprilie 2016, AVINCIS a participat la cea de-a doua ediție a Târgului Internațional de Vinuri WineUp, Cluj, alături de alţi 22 de producători din România.

e3e79f93-84c9-45a4-aafe-2b2992719dc3

Vinurile produse la Crama AVINCIS, create de oenologul francez Ghislain Moritz, au cucerit membrii juriului WineUp Official Selection, alcătuit din nume recunoscute în lumea vinului la nivel international. În cadrul acestei degustări jurizate, vinurile AVINCIS au primit mai multe medalii. Sa le descoperim impreuna.

MEDALIE DE BRONZ – AVINCIS Cuvée Petit – Sauvignon Blanc & AVINCIS Pinot Noir;

MEDALIE DE ARGINT – AVINCIS Cuvée Amélie – Tămâioasă Românească & Muscat Ottonel / Domnul de Rouă în Alb / Domnul de Rouă în Roşu;

MEDALIE DE AUR – AVINCIS Merlot.

9bdf38fb-cc91-444a-b30c-8e3f4fd6d4e1

➡ Secretul Avincis – suflet, pasiune intr-un cupaj de arome si boabe curate de struguri

Povestea lunii aprilie in vie este plina de culoare, mister si parfum. În aprilie, viticultorul are mult de lucru, iar în cramă munca nu încetează. Aprilie este totodată luna în care fotosinteza începe, iar lăstarii sunt în creștere rapidă și au nevoie de nutrienți și de un echilibru între soare și ploaie. Printre activitățile specifice se numără legatul noilor lăstari.

Din lăstarii anului precedent se formează primăvara doi muguri sau „ochi”, cum se numesc în limbajul viticultorilor. Dintr-un ochi se dezvoltă lăstarul de vară, de care va atârna ulterior strugurele. Celălalt ochi rămâne în stadiul de mugure. Acesta hibernează și formează anul următor lăstarul de vară.

8b3e583d-ba46-4e3b-873c-a1d5836bd1f8

➡ Avincis te provoaca sa te odihnesti in locul unde strugurii capata sens – Vila Dobrusa

In aceasta perioada Vila Dobrușa ofera 10% reducere pentru cazarea în două camere speciale, cu vedere către Munţii Căpăţînii şi viile de pe Dealul Viilor – Drăgăşani, Domnul de Rouă în Roșu și Domnul de Rouă în Alb.

Servicii incluse:
• 1 noapte de cazare;
• Sâmbătă – prânz și cină;
• Duminică – mic dejun;
• Degustare de 5 vinuri + turul proprietății.
Cost total per cuplu: 738 RON (TVA inclus)

Pentru rezervări scrie la adresa: avincis.vinuri@avincis.ro sau poti suna la numarul de telefon: 0751.199.415 /0722.332.867

➡ Pentru ca atunci cand roua mangaie boabele de struguri, din lacrimile lor apare…vinul

„Domnul de Rouă” spune povestea prinţului călător prin viile Drăgăşanilor, un îndrăgostit topit de razele soarelui în roua dimineţii. Strugurii dezmierdaţi de stropii de rouă au dat naştere vinului iubirii.

„Domnul de Rouă în Roșu” are culoarea violet închis și dezvăluie un buchet de coacăze negre şi mure. Gustul său este profund şi proaspăt și însoțește foarte bine carnea, coastele la grătar sau mâncarea asiatică.

„Domnul de Rouă în Alb” are culoarea galben – verzui deschis și dezvăluie un buchet de citrice cu note predominant fructate şi uşor florale. Gustul său prezintă un echilibru perfect între aromele de pară, pepene verde şi aciditatea proaspătă și acompaniază foarte bine aperitivele, friptura la grătar sau pastele cu creveți.

9cc57d2d-4f20-4bf9-be11-b47a28b59b71

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.