Atelier de Idei

Viitorul copiiilor din județul Arad a prins contur în realitate cu ajutorul Fundației Vodafone!

Spread the love

Începutul noului an școlar vine cu motive de bucurie pentru comunitatea Galșa din comuna Șiria, județul Arad. Școala Gimnazială Galșa este gata să îi primească pe elevi în clădirea proaspăt renovată și izolată termic, unde copiii și profesorii nu se vor mai confrunta cu frigul în perioada rece a anului.

Galsa_1

Lucrările de investiție, în valoare de 53 de mii de lei, au fost derulate prin programul “Învățăm practic” din cadrul proiectului “Ajută un sat. Schimbă o țară” dezvoltat de Fundaţia Mereu Aproape în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România. Proiectul face parte din Programul strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone România care se desfășoară la nivel național.

La Galșa, o mână de oameni din comunitate au transformat vara în anotimpul muncii contra cronometru și au pus în mișcare programul “ Învățăm practic”. În mai puțin de două luni, au fost finalizate lucrările de reabilitare termică și renovare a clădirii.Vor scădea costurile privind combustibilul solid care va deservi încălzirea la Şcoala Gimnazială Galşa. Vreau să mulțumesc Fundației Mereu Aproape care a sprijinit acest demers, pentru ca școala noastră să fie reabilitată”, a spus Corina Jurgiu – Director Şcoala Gimnazială “Ioan Slavici” Şiria, coordonatoarea programului “ Învățăm practic”.

Încheierea lucrărilor de investiție face posibilă demararea celei de-a doua componente a programului, ce urmărește învățarea fără memorare mecanică. Iar activitățile cuprinse în planul educațional, având ca scop învățarea bazată pe competențe,  vor lua startul în cadrul Bibliotecii școlii și se vor desfășura pe tot parcursul anului școlar 2015-2016.

Galsa_3

Voluntariatul este una dintre componentele de bază ale proiectului “Ajută un sat. Schimbă o țară”, iar mobilizarea oamenilor din Galșa și rezultatele muncii acestora reflectă implicarea lor directă pentru a schimba în bine viața copiilor de aici. Traviata Totorici, mama unuia dintre elevii școlii din Galșa a spus: “În această școală am învățat și eu din clasa întâi până în clasa a opta.

N-aveam așa teren de sport amenajat ca acum, s-a făcut și izolația termică. Au apă curentă, au toaletele înăuntru, noi nu aveam așa ceva, ieșeam afară. Deci, totul e foarte bine, nu putem decât să ne bucurăm pentru copiii noștri.”

Galsa_inainte

Scopul Programului strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone România este de a susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România. În cadrul proiectului Ajută un sat. Schimbă o ţară, Fundaţia Mereu Aproape construiește, renovează, dotează şi implementează programe educaţionale în 14 zone rurale din 12 județe ale țării. Scopul acestora este să combată excluziunea socială, abandonul şcolar şi analfabetismul și, totodată, să dezvolte spiritul antreprenorial și voluntariatul.

Fundația Vodafone România a finanțat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.rowww.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998.

Pentru a vedea imagini și declarații de la fața locului, vă invităm să accesați următorul link:

https://youtu.be/AGHwsYXWlaw

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *