Fără categorie

Vasilcov Adrian: In Romania ma simt acasa pentru ca mi-am gasit job si o viata!

Spread the love

arabesqueAdrian Vasilcov s-a nascut in Nordul Basarabiei in orasul Edinet la 8 februarie 1993. In prezent este student la constructii la Brasov iar in vacanta de vara a ales sa lucrez la Pitesti in magazinul Arabesque din proximitatea comunei Bradu. „Iubesc toate tipurile de sport -pentru a avea un corp sanatos; calatoriile- pentru a cunoaste cat mai multe lucruri legate de locuri pitoresti, stiintifice sau istorice si imi place sa comunic dar cel mai mult iubesc Romania!”, ne-a marturisit Adrian…

Reporter: De ce iubesti Romania?

Adrian: Iubesc Romania pentru ca in primul rand este tara a care-i limba o vorbesc,  sarbatoresc traditiile si obiceiurile ei si pentru ca ne leaga ceva… si anume: o istorie, un neam si un singe romanesc. In plus aici in Romania am fost primit cu caldura. Ma simt brasovean, roman si apoi basarabean la mine la Facultatea de Constructii si, mai nou, m-am adaptat instant la job ca si internship. De exemplu recent m-am ocupat alaturi de superiorii mei de depozitarea unor panouri sandwich. Sunt niste panouri termoizolante cu termoizolatie din poliuretan, poliuretan ignifugat (PIR), vata minerala bazaltica si polistiren.

Reporter: Care sunt cele mai frumoase locuri din Basarabia dupa tine?

Adrian: Basarabia are mai multe locuri frumoase, insa preferatele mele sunt: La Tipova-se afla pe malul stancos al Nistrului si este cea mai mare manastire rupestra ortodoxa din Moldova, considerata si una dintre cele mai mari din Europa; Orheiul Vechi, Trebujeni-asezare medievala timpurie, unde in partea de est se gasesc pestere, iar in apropiere se afla raul Raut si ar mai fi Cetatea Sorocii- este un monument istoric pe malul drept al Nistrului care are ceva in comun cu Romania, si anume ca a construit-o Stefan cel Mare, dorind sa apere tara de dusmanii turci si tatari.

Reporter: Care este cea mai mare dorinta a ta?

Adrian: Dorinta mea este sa ma vad sanatos, studiind la o universitate din Romania, cred eu in Drept, pentru ca este mult mai placut de studiat in Romania.

Reporter: Pentru ca a fost o polemica la Sulina cu privire la Ion Druta, care e parerea ta despre el?

Adrian: Ion Druta a fost unul din acei oameni care s-a rasculat asupra regimului comunist, daruind romanilor din Basarabia ocazia de a citi si judeca in limba romana prin operele sale. Desi este regretabil faptul ca a parasit Basarabia si a plecat in Rusia, lucru care a facut pe multi romani sa-l considere „tradator”.

Reporter: Care este motto-ul tau?

Adrian: Motto-ul meu favorit este ,, Traieste-ti viata astfel incat sa nu o regreti mai apoi”

Reporter: O amintire haioasa de la Sulina

Adrian: O da… Scoala de vara Sulina.. nu am s-o uit niciodata.. In primul rand ca statul Roman ne-a oferit sansa de a vizita locurile cele mai de valoare a Romaniei iar aici se pot spune o multime de cuvinte placute, insirate pe foi intregi…. dar eu vreau sa spun ca mi-am facut multi prieteni din Romania si Basarabia.. cu care incerc sa tin si acum legatura…Amintiri placute au fost la discoteca de pe malul marii tin si acum minte numele ,, Tip-Top”- aici ne distram seara de seara cu toti prietenii…Si era sa uit, imi aduc aminte si de tine, cand jucam tenis de masa:)

Reporter: Un mesaj pentru tinerii din Romania

Adrian: Mesajul meu pentru tinerii din Romania este: ,,Sa se mandreasca cu asa tara… sa nu plece din Romania pentru ca ei deseori spun ca tara nu face nimic pentru ei, insa nu este adevarat… pentru ca eu am fost si am vazut… iar cei care cred asa, atunci sa se intrebe ce fac ei pentru tara. Si ultimul gand este ca toti trebuie sa cunoastem: Basarabia si Romania este un singur stat si un singur popor si trebuie sa ne ajutam intre noi  nu sa ne dusmanim”…

Bogdan DARADAN

0 gânduri despre „Vasilcov Adrian: In Romania ma simt acasa pentru ca mi-am gasit job si o viata!”

  1. esti total deplasat fata de curentele politice din sec XXI… nu mai exista state, granite, romani, moldoveni, italieni, ci doar europeni si valori europene.
    ce e ala spirit de roman?

  2. Nu stiu ce limba vorbesti sau cetateanul care-i tari te numesti dar am vazut ca BLOGUL TAU E SCRIS IN LIMBA ROMANA…DACA TE SIMTI LEZAT scrie-ti blogul in limba esperanto si apoi te cred ca vb serios pana atunci nu cred decat ca esti antiroman pentru ca nu ai inteles niciodata nici istoria si nici trecutul romanesc…pacat ca imi vorbesti limba…mare pacat!….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.