Atelier de Idei, Divertisment, Idei cu emotii, Tineri

Vara – momentul perfect pentru izolarea locuintei

Spread the love

Iti place vremea calda din timpul verii, ba chiar folosesti poate aer conditionat pentru confort termic deplin? Nu uita ca peste putine luni va veni din nou sezonul rece si vei recurge la metode prin care sa asiguri caldura in locuinta, temperatura adecvata. Conform celebrului proverg, sa iti faci iarna car si vara sanie, deci sa nu omiti sa te ocupi in aceasta perioada de eventualele lucrari necesare pentru apartamentul sau casa ta. Poate ai de schimbat calorifere, poate ai de montat / schimbat o centrala termica, poate vrei chiar sa iti montezi un sistem de incalzire in pardoseala. Ai o multime de optiuni in prezent pe piata pentru un control termic deplin chiar si in cele mai geroase zile de iarna.

Sa nu uitam insa ca temperatura din locuinta depinde intr-o masura destul de mare si de prezenta si calitatea izolatiei exterioare (si eventual interioare). Aceasta izolare se poate realiza „dupa ureche”, iar rezultatele sunt de obicei nesatisfacatoare (gasiti online multe cazuri prezentate, fotografiate, relatate de beneficiari sau martori intamplatori). Sau se poate face in mod profesionist, pe cont propriu ori alaturi de persoane specializate, insa cu materiale de foarte buna calitate si prin metode profesionale. Altfel spus, trebuie sa ai cu ce, dar si sa stii cum sa faci aceste lucrari. In principiu, izolarea termica a peretilor este o operatiune simpla, banala chiar, insa daca nu esti mester cu experienta sau daca lucrezi superficial, fara sa te informezi foarte atent, ai toate sansele sa esuezi…

Din fericire, online gasesti in prezent atat video-uri si articole despre cum sa realizezi o izolatie termica (si cu ce materiale), cat si date de contact pentru mesteri la care sa apelezi. Oricum, adesea personalul contractat pentru lucrare va folosi materialele pe care beneficiarul le alege, deci mare atentie la acest capitol, alegerile chiar conteaza extrem de mult, caci vor face diferenta in cele din urma!

Pe internet gasesti informatii chiar si pentru operatiuni speciale, de nisa am putea spune, asa cum este cea de izolatie corecta a mansardei. „Izolarea mansardei sau a podului este primordiala, pe la nivelul acoperisului se pierde pana la 35% din energie”, se precizeaza pe domu.ro, website unde se poate accesa un astfel de ghid complet pentru izolarea mansardei. Veti afla detalii despre materialele care este bine sa fie alese, dar si despre pasii ce trebuie facuti in mod concret. Asa cum ar trebui sa fie un astfel de articol, materialul este prevazut cu indicatii complete, fotografii explicite, grafice si alte elemente de ajutor, pentru o abordare corecta si completa.

Mai este aproximativ jumatate din vara 2019, iar lunile de toamna pot veni cu vreme surprinzatoare. Asadar, pentru orice operatiuni necesare, este bine sa actionati cat mai curand si neaparat cu maxima atentie la detalii. Informarea inainte de actiune este absolut necesara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.