Atelier de Idei, Social

Vara asta vreau sa ma mut la tara

Spread the love

Nu stiu ce planuri aveti voi dar eu vreau sa sarbatoresc vara in stil Rednex, undeva la Satic! Intr-o zona uitata de lume, de civilizatie, de tehnologiile secolului XXI. Undeva am o cabana fara curent electric, undeva cum te apropii de primul traseu spre Piatra Craiului pe stanga, o cabana fara cabluri trase de current. Dar pentru ca totusi traim in epoca moderna e suficient sa ai cu tine un generator electric alimentat cu benzina, atunci cand ai nevoie de curent pentru un laptop, un smartphone si un radio. Vorbesc de un loc asezat undeva cam la 30 de minute de mers pe jos de prima panta spre Piatra Craiului in satucul cu nume predestinat, SATIC…

Satic, undeva spre Piatra Craiului

Săticul a fost initial o asezare de ciobani, chiar un sătic intre secolele XIX-XX. Acum se întinde pe circa vreo 10 km, aici aflându-se multe locuri de cazare. Ai in proximitate cursuri de apa, pestera Ursului si primul traseu care pleaca spre Cabana Garofita Piatra Craiului.

Situat pe râul Dâmbovița, la Satic ajungi prin drumul Câmpulung-Podu Dâmboviței. La intrarea în Podu Dâmboviței se ia prima șosea la stânga, În amonte. Pe râul Dâmbovița este construit un baraj, pentru un lac hidroenergetic. În dreptul muntelui Pecineagu, de unde și-a luat numele atât lacul cât și barajul, există și o hidrocentrală situată la confluența Văii lui Ivan cu Dâmbovița. Bine, acum ma intrebati de unde am aflat de generatoare benzina si cum l-am ales pe cel mai bun? E foarte simplu. Exista un site cu generatoare Romania si aici gasesti tot ce ai nevoie.

Cum mi-am ales generatorul?

Asa cum automobilul ni-l alegem dupa traditia producatorului, sau smartphone-ul dupa performantele producatorului, si in cazul de fata m-am uitat la cel mai simplu aspect dar si cel mai relevant. Istoricul brandului. In 1927 compania Zenessis proiecteaza si produce primul grup electrogen (generator de curent ) cu motor termic. Astfel, cu o experienta de 80 de ani, Zenessis este unul dintre cei mai importanti furnizori de grupuri electrogene (generatoare de curent ). Asa incepe povestea. Iar Endress Group Romania produce generatoare electrice sub brandul Zenessis, respectand politica companiei si standardele de calitate.

Endress Group Romania a fost infintata in anul 2002, avand ca scop furnizarea de solutii energetice pe piata Est-Europeana. Endress Group Romania proiecteaza, executa si instaleaza “Solutii Energetice”, avand capacitati de proiectare si productie in Germania cat si in Bocsa, Judetul Caras-Severin, Romania.

Endress Group Romania produce generatoare de curent electric si surse neintreruptibile UPS sub brandul ZENESSIS! Totodata ei dezvolta si implementeaza pe piata solutii alternative de producere a curentului electric: panouri solare fotovoltaice, turbine eloliene, microhidrocentrale.Endress Group Romania produce generatoare de curent cu puteri cuprinse intre 1-5000 kVA, precum si surse neintreruptibile UPS cu puteri curinse intre 1-1000 kVA.

Ce model am ales eu?

Eu am ales un model Honda GX 390, un generator cu o capacitate cilindrica de 389 cc, cu o putere de 13 cp si pe care l-am alimentat cu benzina. Are un system de racire prin aer si o pornire electrica. Dar cel mai bine intrati si voi pe site sa vedeti toata oferta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.