Atelier de Idei

Vacante magice si usoare la buzunar!

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Gata! Se terminat cu 2015, mai sunt mai putin de 7 zile pana vom intra in 2016. Dar ofertele de vacanta inca sunt in floare cu Aerolines.ro! A fost un an altfel si cand spun asta nu o spun neaparat cu detasare si relaxare. Cel putin ultimele zile din el au cantarit si cantaresc inca atat de greu ca niste roci mitice pe care Sisif le tot cara si pietrele se tot rostogolesc la vale. Fiecare zi, fiecare clipa e o calatorie perpetua cu noi, prin noi, in adancul nostru. Am sa plec intr-o calatorie virtuala prin Spania, voi vizita orase precum Madrid, Valencia, Barcelona si ma voi opri la cateva repere de calatorii pentru 2015-20156. Sa incepem sa desfasuram TIMPUL invers cronologic si daca tot vorbim de timp, nu uitati sa va luati din timp bilete avion Bucuresti Madrid  pentru ca merita!

➡ De ce sa spui DA unui citybreak in Spania?

In primul rand, pretul. Trebuie sa fim sinceri pentru ca stiu ca asta e primul criteriu cand vrei un citybreak saut te decizi sa pleci intr-o calatorie undeva in Europa. Ca si idee, cu Aerolines,  bilete avion Spania dus-intors au pretul de pornire de la 109  EURO. Exact, ati auzit bine, am scris negru pe alb.

Cum  comanzi!? Simplu. Accesezi site-ul, alegi data, destinatia, nr de persoane si gata ! 🙂 Si daca partea tehnica am rezolvat-o, sa iti explic de ce sa alegi Spania.

➡ TOLEDO – istorie pura la picioarele tale

Toledo, un oras care musteste la propriu de istorie medievala, cu ruine romane inca vizibile din secolele I si II si multe monumente si atractii istorice. Puteti incepe vizita cu Castelul San Servando situat pe malul raului Tajo, continuand mai apoi cu: podul din Alcantara, cu podul medieval San Martin clipele vor continua si-si vor gasi vesnicia in catedrale gotice, manastiri de sute de ani si moschei in cel mai pur stil maur.

➡ GRANADA – Un all season vrajit la granita Timpului dintre real si ireal

Dupa ce ti-ai cumparat biletele de avion, dupa ce ai ajuns pe aeroportul din Spania, dupa ce ai vizitat orase precum Madrid, Valencia sau Barcelona e timpul sa respiri timpul altfel intr-un loc aparte.

Granada atrage turisti in orice perioada a anului pentru ca are stat muntii aproape, daca esti amator de sporturi de iarna, dar are iesire si la mare si poti oricand sa faci plaja, surfing sau sa explorezi coastele Peninsulei Iberice intr-un velier. Granada este de asemenea un loc al culturii, istoriei, un oras impresionant ce nu duce lipsa de atractii turistice. Printre acestea se numara maiestuosul Palat Alhambra cu gradinile Generalife, muzeul de astrologie, observatorul astronomic si Capela Real ce adaposteste mormintele regilor catolici din ultimii sute de ani.

➡ Alege sa vezi Spania in perioada coridelor, alege Sevilla pentru adrenalina

Coridele la Sevilla sunt precum graterele de week-end din timpul verii la romani. Daca alegi Spania in perioada martie – septembrie, imposibil sa nu prinzi scene desprinse din filmele cu toreadori. Bullringul (arena pe care se desfasoara confruntarea dintre om si bestie) din Sevilla este cel mai vechi loc din lume unde inca se mai organizeaza astfel de evenimente neintrerupte decat in perioada de conflicte armate si razboaie.

Tribunele sunt din piatra, iar fiecare loc este numerotat. In functie de toreadorii din scena si de gradul de ocupare, pretul biletelor pleaca de la 25 de euro si ajung sa coste si 150 de euro, daca vrei un loc cat mai bun in teren.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.