IT&C, Social, Tineri

Util: Retelele de socializare, motor de crestere pentru bloguri

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 1 Average: 5]

Cei mai multi bloggeri se bazeaza pe continut atunci cand realizeaza cresterea audientei. Mai exact, continutul de calitate este cea mai buna „arma” in lupta pentru a atrage cat mai multi vizitatori. Unele bloguri (exista tot mai multe in Romania, dupa cum scrie evz.ro). se folosesc doar de motoarele de cautare si atrag vizitatori random, ocazionali, in timp ce altele incearca sa isi fidelizeze in acelasi timp un anumit public, mai ales daca este vorba despre o anumita nisa.

Foarte utila in cresterea audientei este utilizarea retelelor de socializare. Cu cat mai multa interactiune se produce pe Facebook cu postarile legate de articolele tale, cu atat mai multi vizitatori vei avea. In plus, gratie acestui instrument, poti atinge si partea de fidelizare – un Like la momentul potrivit inseamna interactiune si in viitor.

In plus, te bazezi mult pe share-uri naturale, daca ai ales subiecte interesante, ai continut original si te pricepi sa-l prezinti intr-un fel in care chiar sa indemne la distribuire. Multi bloggeri fac asa si astfel reusesc sa ajunga la un numar foarte mare de vizitatori pe blogurile lor. Am spus de Facebook, insa poti folosi si Instagram si, de ce nu, YouTube, pentru ca in randul tinerilor video-urile par sa fie mai atractive decat postarile text. Sa nu uitam si de Twitter, desigur, pentru fanii sai.

Retelele de socializare pot reprezenta un motor de crestere pentru bloguri si este o mare greseala sa ignori aceste resurse pe care le poti folosi in mod gratuit. Motoarele de cautare au anumite limitari in atragerea de audienta si in plus procesul este mai lent. In social media insa, o informatie poate ajunge foarte rapid la foarte, foarte multe persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *