uscator de rufe
IT&C

Uscatorul de rufe, o prezenta necesara in apartamentul nostru

Spread the love

Uscatul rufelor poate deveni o adevarata problema atunci cand apartamentul nostru nu dispune decat de un balcon ce are dimensiuni reduse. Aceasta problema va deveni cu siguranta mult mai mare in cazul in care familia noastra are in componenta si un copil mic ale carui rufe trebuie spalate destul de des.

Din fericire traim in secolul 21, iar tehnica moderna ne pune la dipozitie uscatoarele electrice de rufe ce ne permit sa avem rufe spalate si uscate intr-o perioada foarte scurta de timp. Nu trebuie decat sa gasim o nisa cu dimensiuni normale (uscatoarele de rufe au aceleasi dimensiuni ca cele ale unei masini de spalat) si apoi sa apasam un buton.

Uscatorul de rufe este foarte usor de ales

Atunci cand alegem un uscator de rufe este necesar sa fim atenti la cateva caracteristici.

Esential este tipul acestuia, deoarece uscatoarele de rufe pot fi dotate cu pompa de caldura (in condensare) sau cu un sistem de aerisire.

Din punctul meu de vedere cele cu sistem de aerisire sunt de evitat deoarece acestea necesita conditii speciale de montare (trebuie sa fie amplasate aproape de o aerisire, deoarece va trebui sa montam un burlan special de evacuare a aerului umed).

Modelele cu pompa de caldura pot fi instalate oriunde deoarece umiditatea este transformata in condens, ce este colectat intr-un rezervor special care poate fi golit cu usurinta.

Volumul tamburului este unul dintre primele lucruri la care trebuie sa ne gandim, iar aceasta caracteristica este influentata de numarul de membri ai familiei noastre, deoarece astfel vom evita sa cumparam un uscator de rufe de capacitate mare, ce ne va costa mai mult si care va consuma mai multa energie electrica.

Prezenta unui uscator de rufe ne ofera haine delicate si bine uscate

Consumul de curent este inca un factor la care ne vom gandi foarte bine. Au trecut de mult timpurile in care un uscator de rufe din clasa energetica A+ era etalonul economiei, deoarece in prezent au devenit obisnuite produsele incadrate in clasele energetice A++ si A+++, ceea ce inseamna un consum de energie electrica semnificativ redus.

Numarul programelor de uscare este important deoarece tesaturile de astazi sunt foarte sensibile la detergenti si la temperatura la care sunt uscate. Cu cate mai multe programe de uscare avem, cu atat mai mult tesaturile noastre vor fi mai protejate si mai bine uscate, crescand astfel durata de viata a hainelor noastre.

Anumite functii de ultima generatie ne vor fi de ajutor in momentul in care vom folosi uscatorul de rufe. Astfel, functia dedicata racirii automate a rufelor ne va oferi lenjerie matasoasa si mult mai putin sifonata, iar semnalul acustic ne va anunta momentul in care este necesar sa oprim uscatorul de rufe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *