Rezumat:
Mass-Media, sub diferitele ei maști gen „Câinele de pază al societății”, “Cea de-a Patra putere in stat” a generat și generează mereu conflicte de idei și discuții. Cercetătorii și sociologii mereu s-au întrebat dacă e mai utilă o presă controlată și finanțată de stat sau o presă indepedentă de stat, o presă rebelă, victimă a diferiților moguli și depedentă de averile lor.
Dacă libertatea umană o putem înțelege până acolo la limita cu interferența celuilalt, Libertatea Mass-Media până unde și care îi sunt limitele și dacă e bine sau nu să aibă limite!? Problema se agraveaza si mai mult cand incercam sa vorbim de presa din tarile fost-comuniste. Cum a fost si cum e azi!? Odata era aservita oficial unui sistem deficitar dar azi este ea cu adevarat libera?
C.P. Scott spunea că „Faptele sunt sacre, dar comentariile sunt libere” ceea ce se traduce în meta-limbaj “Dacă ești jurnalist poți scrie NUMAI si NUMAI despre adevăr dar poți comenta despre el LIBER”…Numai că mulți jurnaliști nu asociază expresia de a comenta liber cu a comenta corect pentru că libertatea nu presupune manipularea cititorului…
Va fi o înregistrare, ceva? ar fi perfect, nu pot veni la conerinţă pe 30, dar mi-ar fi de folos.
Promit sa te tin la curent…Ar fi prematur sa raspund de acum, mai ales cand inca nu stiu oficial locatia desemnata pentru conferinta…Si aici ma refer la sala sau amfiteatru pentru ca Universitatea Bucuresti e mare:)