Bank, travel, pink.
Idei cu emotii

Unde poți călători în 2022 cu bani puțini? 5 locuri

Spread the love

Poate nu crezi, dar există multe destinații cunoscute și mai putin cunoscute unde îți poți permite o vacanță frumoasă, de lungă durata și ieftină în Europa. Pe scurt, nu trebuie să-ți faci griji de buget.

Dacă esti un călător înrăit sau ai vrea să te alături acestui stil de viață, dar presiunea financiară stă în drumul scopului final, acest articol este pentru tine! Iată 5 destinații din Europa pe care le poți alege pentru un concediu cu bani puțini în 2022:

1.  Bulgaria

De unde să începem cu motivele pentru a vizita Bulgaria, mai ales în afara sezonului de vară? Marile sale orașe sunt pline de comori culturale – Plovdiv a fost capitală culturală europeană în 2019 – iar orașele mici și satele care le înconjoară aduc magia piesajelor impunătoare de munți, dealuri și păduri de conifere.

Excursionistii și pasionații de camping se bucură cel mai mult de natura conservată a Bulgariei. Poți economisi levas (moneda națională a Bulgariei) închiriind un cort sau o rulotă pentru o noapte și să pleci într-o excursie pe jos spre cel mai înalt vârf din Balcani (Masala) la răsăritul soarelui.

În plus, cele mai bune lucruri de făcut și obiective de vizitat din Bulgaria sunt gratuite.

2.  Kosovo

Kosovo este probabil printre cele mai ieftine destinații din Europa și este, de asemenea, un mediu sigur de vizitat în ciuda disputelor cu Serbia. De exemplu, o cameră de hostel pentru o noapte este aproximativ 10€ chiar în centrele celor mai mari orașe, iar o masă la restaurant nu ar trebui să coste mai mult de 5 – 10€, în funcție de cât de tare ți-e foame.

Pristina, capitala sa, găzduiește o serie de atracții ciudate și interesante, inclusiv un monument al Independenței care este repictat în fiecare an și o biblioteca numită „cea mai urâtă clădire din lume”. Per total, Kosovo este un loc grozav pentru a începe maratonul de călătorii cu bani puțini!

3.  Polonia

Polonia a devenit un loc preferat de majoritatea excursioniștilor „cu ghiozdanul în spate” pentru ani la rând. Nu-i de mirare. Această țară este una dintre cele mai bune destinații cu bani puțini din Europa, ușor de ajuns cu avionul, super sigură, îmbrățișând aspectele de diversitate și multiculturalitate în ultimii ani.

Cei mai mulți călători care aleg Polonia includ un itinerariu în Cracovia pentru un weekend de petreceri până în zori și de istorie a Holocaustului. Și poate că dau o fugă și în Varșovia pentru turtă dulce tradițională și muzeul lui Frederic Chopin.

4.  Ungaria

Capitala Ungariei, Budapesta, își merită întreagă reputație – este un clasic, o necesitate pe lista tuturor călătorilor care se bucură de magia Europei de Est. Pe partea culturală a lucrurilor, întreagă faima revine clădirilor istorice și arhitecturale, cum ar fi Clădirea Parlamentului și Bastionul Pescarilor.

De asemenea, Ungaria este casa unuia dintre cele mai mari festivaluri din lume – Sziget Music Festival, pe care nu mai poți să-l ratezi precum în anii precedenți. Ia-ți creditul online de la Viaconto și prinde cele mai bune oferte de bilete pentru avion sau tren, cazare și festival!

5.  Macedonia de Nord

Înainte de conceperea Greciei ca țară independentă și autonomă, Macedonia de Nord era doar…Macedonia. Capitala sa, Skopje, este bine cunoscuta în Europa pentru numărul său aproape infinit de statui – se spune că există peste o sută de statui doar în centrul orașului.

Dar, Macedonia de Nord este preferată de excursioniști pentru zonele orientate spre natura mai mult decât pentru cele din oraș. Lacul Ohrid și satele mici de pe malul din jurul sau sunt absolut uimitoare, existând câteva trasee pentru drumeții care te vor lasă fără aer (la figurat).

Deci, ce mai aștepți? Strângeți rucsacul cu cele necesare și planifică o călătorie cu bani puțini în oricare dintre aceste 5 destinații ieftine din Europa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *