Atelier de Idei

Un schelet dacic vechi de 8000 de ani a fost descoperit în zona Sibiului

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

poze_notite_4274Arheologii de la Muzeul Naţional Brukenthal (MNB) au descoperit un schelet dacic, dar şi obiecte care se presupune că au o vechime de 8.000 de ani, într-un sit arheologic deschis la Miercurea Sibiului, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul muzeului, Sabin Luca. Potrivit directorului MNB Sibiu, scheletul a fost găsit într-un mormânt circular, la o adâncime de 1,4 metri şi că nu se ştie deocamdată dacă este vorba despre un bărbat sau despre o femeie, scheletul fiind dus la Facultatea de Medicină din Cluj pentru cercetări.

A fost găsit într-un mormânt de înhumaţie dacică şi când a fost descoperit avea picioarele depărtate şi genunchii îndoiţi. Nu avem încă o explicaţie clară despre această poziţie, pentru că acum 2000 de ani se practicau mai mult incinerările decât înhumările„, a declarat Luca.

În mormânt au mai fost descoperite şi cinci mărgele de sticlă, două fibule de fier şi una de os, precum şi unelte şi piese de ceramică aparţinând culturilor Stacervo, Cris şi Vinca, vechi de peste 8000 de ani.

Sursa: NEWSIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *