Idei cu emotii, Social

Un nou volum de versuri servit cu vin

Spread the love

„Pulberea de aur a teilor” ar putea fi o metafora pentru nuantele de auriu si portocaliu ale frunzelor de toamna, insa noul volum de versuri al cunoscutei poete Tess Gallagher este mult mai complex de atat, la fel cum aroma si complexitatea unui vin bun sunt imposibil de ghicit sau descris doar privind culoarea vinului din pahar.

Pentru ca vinul inseamna poezie si cartile de poezii se citesc cel mai bine in compania unui pahar de vin, poeta americana Tess Gallagher a ales sa lanseze, pentru prima data in Romania, noul sau volum de versuri –„Pulberea de aur a teilor” – in cadrul unui eveniment special organizat de AVINCIS, unul dintre cei mai reputati producatori de vin premium din Romania.

Evenimentul a avut loc in casa Ion Mincu, un spatiu incarcat de istorie si cultura, in prezenta a zeci de invitati, oameni de litere, jurnalisti si bloggeri. Printre participanti s-au aflat si scriitorii Monica Pillat, Liliana Maria Ursu si Razvan Voncu, care au discutat, alaturi de autoare, temele din noul volum de poezii.

Amfitrionul evenimentului a fost Valeriu Stoica, cel care, alaturi de sotia sa, a readus la viata podgoria din Dragasani unde sunt produse vinurile premium de la AVINCIS.

„Tess Gallagher, aceasta uimitoare poeta nascuta in Nord Vestul american, in Portul Ingerilor (Port Angeles), stie sa ne gradinareasca frumos sufletele. Fiece poezie e intr-un fel o traducere. A unei stari, a unei intamplari, a emotiilor ce spun povestea unui suflet. Magnetismul unor anume teme precum dragostea, moartea, singuratatea, nostalgia e evident in intreaga ei creatie lirica”, a declarat Liliana Maria Ursu despre autoare.

Volumul „The Gold Dust of the Linden Trees/Pulberea de aur a teilor” este disponibil intr-o editie bilingva, publicata la editura Baroque Books & Arts.

„A fost un eveniment de suflet, intrucat Tess Gallagher este o poeta extraordinara, dar si un prieten foarte bun al familiei noastre. Veti regasi in acest album si poezii inspirate de timpul petrecut de Tess pe domeniul VILA DOBRUSA. A fost o onoare pentru noi sa facem parte din lansarea acestui proiect incarcat de semnificatie, mai ales ca AVINCIS sustine constant astfel de initiative din domeniul culturii si al artelor”, a declarat Andreea Micu, proprietar al cramei AVINCIS.

Povestea AVINCIS a inceput in 1927, cand Maria si Iancu Ramniceanu, numit ofiter al armatei romane de catre Ionel Bratianu, au cumparat in Dragasani un conac in stil neoromanesc pur, inconjurat de vii.

In 2007, stranepoata lor, Cristiana, alaturi de sotul sau, Valeriu Stoica, s-au reintors pe domeniul de familie si au decis sa rescrie istoria fascinanta a vinului prin restaurarea conacului, replantarea suprafeţelor viticole şi construirea unei crame moderne.

 

Despre Tess Gallagher

Nascuta in 1943, in Port Angeles, Washington, Tess Gallagher este una dintre cele mai cunoscute poete contemporane, remarcandu-se, in acelasi timp, si ca autoare de eseuri si de povestiri. A urmat Universitatea din Washington, unde a studiat scriere creativa cu Theodore Roethke, Nelson Bentley, David Wagoner si Mark Strand. Are in portofoliu zeci de volume de poezii, eseuri, povestiri pentru care a fost recompensata cu numeroase premii. A fost casatorita cu cunoscutul scriitor Raymond Carver, care a decedat in 1988.

Despre AVINCIS

AVINCIS este simbolul renasterii vinurilor romanesti, sub semnul tradiţiei si modernitaţii, o intoarcere la origini, dar in acelasi timp o privire spre viitor. Crama AVINCIS, de pe Domeniul VILA DOBRUŞA din Dragasani, a fost inaugurata in iunie 2011 cand au fost lansate şi primele vinuri produse din recolta anului 2010.

Vinurile Cramei AVINCIS  destinate segmentului HoReCa, sunt disponibile exclusiv in restaurante si in magazine specializate de vinuri din Alba, Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Iasi, Miercurea Ciuc, Piatra Neamţ, Pitesti, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Timisoara.

Vinurile gamei VILA DOBRUŞA, creata de AVINCIS exclusiv pentru segmentul de retail, sunt diponibile in magazinele agreate ale marilor reţele de retail din Bucureşti şi din ţara: Auchan, Carrefour, Real – Arad & Oradea, Billa – Columbus şi Mega Image.

AVINCIS a adaugat in palmares, primavara aceasta, 14 noi medalii internationale, printre cele mai premiate vinuri aflandu-se Feteasca Regala & Pinot Gris 2015, AVINCIS White 2015 (Domnul de Roua in Alb), Merlot 2013, Pinot Noir 2013 si gama Vila Dobrusa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.