Fără categorie

Un mare pas….comunicarea!

Spread the love

Noi ne nastem sa comunicamDe aceea trebuie sa studiem, sa invatam ca sa putem folosi cunostintele noastre cat mai eficient. Iar atunci cand nu reusim singuri sa gasim solutiile optime in contextele in care suntem distribuiti cu ajutorul sau din cauza karmei apelam la acea „reteta secreta” numita – Curs Comunicare. Orice comunicare implica creatie si schimb de intelesuri,schimb de idei, emotii, intr-un final transfer de energii.

Comunicarea este cheia individului spre societate si spre integrarea in aceasta. Lipsa comunicarii atrage o indepartare iminenta fata de grup, echipa, societate. Grupul inseamna reguli, reputatie, munca in echipa, activitati de tip „team building” – sensuri determinate de interactiune deci de comunicare. Observarea si intelegerea acestor mecanisme poate sa ne faca mai constienti referitor la ce se intampla atunci cand comunicam.

Concret, in nici una dintre ipostazele majore, societatea (comunitatea umana) nu poate exista fara comunicare: nici in cea de dobandire a unei experiente comune (care presupune dialog), nici in cea de transmitere a zestrei culturale, nici in construirea acordului asupra unor probleme. Si atunci cand nu te pricepi sa comunici, nu esti apt sa intelegi activ, sa asculti activ, e timpul sa faci schimbarea mentala pe care o cautai si sa apelezi la – Traininguri Specializate in Romania

Comunicarea semnifica mult mai mult decat schimbul si raspandirea de informatii, comunicarea creaza si mentine societatea.

In prezent traim cu totii intr-o societate in care trasatura dominanta este de frustarea, agresivitatea, furia…si gasim chiar si justificari prin care afisam aceasta nonsalanta ca fiind normala. In comportamentul nostru se pot identifica astfel doua tipuri de atitudini:

➡ I. O prima atitudine ar fi una de toleranta, in speranta ca situatia se va schimba de la sine, ca daca vom ignora, ne va fi mai bine, sau poate , cine stie?

➡ II. Cealalta ar fi cea de actiune, prin care incercam sa identificam si apoi sa solutionam tot ceea ce nu ne place si vrem sa schimbam.

Dar …mai presus de toate, trebuie sa invatam sa zambim atunci cand cuvintele noastre uita sa faca asta! Sa invatam sa comunicam pozitiv… . O piesa motivationala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.