Fără categorie

Un film care m-a facut sa-mi doresc sa incerc si eu jocurile de noroc!

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Jocurile de noroc, jocuri ca la aparate – cazinourile, pacanele sau provocarile de tip Blackjack, poker, ruleta si pariurile sportive, au un farmec aparte dupa ce vezi filmul Joc Periculos cu Jason Statham. 

Sincer, recunosc ca am decis sa cumpar acest film fara prea multe asteptari. Deja il stiam pe Jason dintr-o duzina de filme de actiune de la Transporter 1,2,3,4,5 si poate ca numaratoarea continua (sper sa nu) pana la The Expendables 1,2,3 (si sper sa se termine si cu franciza asta) . Practic Jason a reusit in ultimii ani sa apara in atat de multe filme incat am ajuns sa ma simt la cinema ca in fotoliul de acasa unde, din intamplare se nimerea sa ajung pe PRO TV si sa-l vad pe Dolf Lundgren in fiecare week-end in cate un alt film…

Ma asteptam la un film sec cu scene de bataie si cam atat… Din fericire, filmul a fost mai bun decat preconizam din doua motive. In primul rand, scenele de bataie sunt gandite logic, calculat, avem practic un fel de Equalizer altoit cu John Wick. In al doilea rand, avem cadre surprinse in time lapse, slow motion, miscari discontinue care dau un sens diferit actiunii liniare din cadrul unei batai clasice. Schemele sunt imprumutate veridic din sporturi precum kyokushin, unul dintre cele mai violente sporturi de contact din artele martiale. In plus, momentele pline de actiune si adrenalina sunt cele care implica elemente de noroc gen – biletul zilei

Aceste informatii le-am aflat, paradoxal, de la o studenta de 22 de ani care practica acest sport de  cateva luni si care are deja are centura portocalie. A fost cu mine la vizionare si stiam ca stie tehnici de lupta. Mi-a explicat si anumite procedee numite kata, procedee pe care le-a remarcat si in loviturile din cadrul scenelor de actiune din filmul JOC PERICULOS.

 Care e totusi, subiectul?

Subiectul principal e clasic de tip cliseu. O tipa este batuta cu bestialitate pana aproape de coma, el, Jason, o ajuta sa se razbune sa-i spele onoarea. Cam asta ar fi in linii mari plus scenele de lupta filmate genial si asezate sistematic in momente in care simti ca ai nevoie de ele. Dar dincolo de filmul in sine, se mai ascunde un film, mult mai deep si mult mai intens nuantat. Actiunea filmului se intampla in VEGAS unde patima jocurilor de noroc e ceva atat de omniscient incat ai sanse mai rapide sa nu gasesti apa plata la chiuveta decat jucator intr-un cazinou.

Filmul vorbeste de Patima jocurilor de noroc la un mod psihologic. Desi durata filmului este de doar 92 de min, mi-ar fi placut sa se puna si mai mult accentul pe acest punct. Vedem cadre filmate la blackjack cu o atat de mare acuratete si finete incat simti si tu tensiunea si nebunia pe care o simt cei impatimiti de jocuri de noroc, de viermele care ii tot indeamna sa joace tot, pana si sufletul.

In concluzie, JOC PERICULOS, chiar daca e un film cu acelasi Jason Statham are actiune intensa, sange si violenta asa cum trebuie intr-un astfel de film si cateva lectii despre patima jocurilor de noroc.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *