Atelier de Idei

Un blogger român stabilit în Italia povesteşte: Un timişoarean, mort în cutremur…

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

cutremurVeştile referitoare la victimele cutremurului continua sa provoace stare de soc. Recent am reuşit să aflu că printre victimele cutremurului din regiunea Abruzzo se află şi un timişorean, pe nume Constantin. Din păcate nu am reuşit să aflu şi numele de familie al acestuia. Constantin era muncitor necalificat în L’Aquila şi trăia alături de soţia sa, cu care avea un copil ce ar fi trebuit să împlinească 6 luni în curând.

Niciunul dintre cei trei membrii ai familiei nu a reuşit să supravieţuiască cutremurului. Copilul timişoreanului este cea mai tânără victimă a cutremurului din 6 aprilie. În cadrul funeraliilor de stat ce au avut loc, în Vinerea Mare, conform Paştelui Catolic,  copilul de şase luni a fost depus într-un sicriu alb în centrul celor peste 200 de sicrie, alături de sicriul său aflându-se sicriele părinţilor săi.

Timişoara este, de asemenea, o zonă seismică destul de importantă. Ultimul cutremur semnificativ din Timişoara a avut loc în anul 1991. Din acest dezastru natural ce a lovit Italia cred că ar trebui să înveţe ceva lumea întreagă, mai ales autorităţile altor zone cu risc seismic ridicat. Mă întreb, în cazul unui cutremur cu magnitudine de 5.8, oare cât de afectată ar fi Timişoara? În L’Aquila au existat peste 290 de morţi, într-un oraş cu o populaţie de 80.000 de locuitori. Timişoara bate spre 400.000 însă.

În cutremurul din Italia se pare că şi-au pierdut viaţa 5 sau 6 români! Să ne gândim la ei…

By: Dan Ciprian Patrascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *