1F (32) mic
Atelier de Idei

Un avocat Curtea Europeana militeaza pentru conditii umane in inchisoare

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 1 Average: 5]

Imi amintesc ce lupta a fost pentru interzicerea fumatului in locurile publice. Mergeam cu microbuzul la serviciu, la primele ore ale diminetii, iar soferul fuma cu geamul pe jumatate deschis. Era iarna si nu primeam caldura, in schimb primeam fum de tigara. Fumatorii ar trebui sa inteleaga cat rau isi fac lor si sa invete in acelasi timp sa ii protejeze pe cei din jur. Pentru un bolnav de astm sau care are alte efectiuni respiratorii este cumplit sa stai intr-o camera in care se fumeaza, care nu poate fi aerisita si intr-o aglomeratie de nedescris!

1F (32) mic

Traiesc oamenii din epoca nostra in astfel de conditii? Pai in apartament, fumatorul se imbraca bine si iese pe balcon, deschide geamul si nu umple casa de miros de tutun, fiindca nu vrea ca familia sa fie afectata de viciul sau. Sunt situatii in care oamenii sunt condamnati sa traiasca in conditii inumane si sa se imbolnaveasca, dar nu li se acorda nici sansa de a-si ingriji sanatatea. Unde se intampla acest lucru? In inchisorile din Romania, locul in care:

-fumatorii stau in aceeasi camera cu nefumatorii. Sa zicem ca ar fi camere izolate! Uitam insa ca in arest cei mai vechi detinuti fac legile, iar cei noi se integreaza sau se supun.
Exista nefumatori care nu suporta fumul de tigara, fiindca fac alergie, li se irita caile respiratorii, tusesc si se simt rau.
-intr-o camera de 36 m.p. poti fi cazati 16-36 detinuti, nerespectandu-se spatiul obligatoriu care trebuie sa ii fie rezervat unui om, ca acesta sa nu devina depresiv.
In afara claustrofobiei, detinutii sunt lasati sa se descurce singuri in acest spatiu al terorii.
-camerele sunt foarte murdare si slab luminate, din aceasta cauza pot sa apara diferite boli la organe vitale si afectiunile oculare. Din aceste spatii semiobscure, oamenii ies la lumina zilei si au de suferit.
-inexistenta unor grupuri sanitare in care detinutii sa aiba intimitate este o alta situatie dramatica a celor din inchisori.
-detinutii sunt obligati sa suporte mirosuri pestilentiale in acel spatiu inchis, lipsit de securitate, fiindca violenta se afla la ea acasa si nimeni nu intervine sa aplaneze situtiile explozive.
Nu putem sa ne facem ca nu stim de aceasta situtie, mai ales ca multi dintre detinutii romani au obtinut reducerea pedepsei sau plata unor daune din cauza conditiilor inumane din detentie.
Este adevarat ca acesti oameni au gresit, dar reeducarea nu se face prin condamnarea lor la conditii precare de igiena, la violenta, la un spatiu ce predispune la depresii si la imbolnaviri grave!
Nimeni nu pretinde sa se traisca in detentie ca la un hotel de trei-cinci stele, dar oamenii au dreptul la un mediu curat, la respectarea intimitatii si la asigurarea sanatatii.

Stiu un avocat curtea europeana care intervine de cate ori un detinut ii semnaleaza incalcarea drepturilor sale si conditiile inumane din arest.
Sotii Grigoriu fac minuni la CEDO, fiindca se pricep sa adune dovezi importante si sa se bazeze pe articole din Constitutie care au fost incalcate aici, in tara, in timpul proceselor. Indelungata lor experienta i-a propulsat in topul celor mai buni avocati romani pregatiti sa prezinte cazurile contionalilor nedreptatiti la CEDO. Presa de specialitate din Romania le acord spatii generoase in care se detaliaza cele mai rasunatoare cazuri rezolvate la CEDO. Cazul omului de afaceri Antohi a reprezentat un succes rasunator obtinut de sotii Grigoriu pentru detinutii din Romania. Este adevarat ca numai unul dintre ei a incasat o despagubire de 4 000 de euro de la statul roman, dar procesele pot continua, pana cand detentia va oferi omenilor care ispasesc pedepse mai suportabila.

Nu iti pierde speranta, chiar daca nu vezi nicio raza de lumina la orizont, fiindca stai intr-o camera la inchisoare cu 8 oameni surescitati de conditiile inhumane de aici si in orice moment violenta este pe punctul de exploda! Rezista si fa tot ceea ce depinde de tine ca:

-sa ti se reduca pedeapsa
-conditiile din arest sa se imbunatateasca
-sa primesti o despagubire, care sa iti permita sa iti pui la punct propria ta afacere, dupa ce iesi din arest.
Toate acestea nu sunt utopii si se pot implini rapid, daca apelezi la firma Consultanta-cedo.ro si sotii Grigoriu se pozitioneza conotativ vorbind alaturi de tine si incep lupta.
Gandeste-te la modul in care a decurs procesul, in timpul consultantei ofera-le detaliile necesare, iar ei vor sti sa puna la punct dosarul pe care sa-l inainteze la CEDO si sa obtina victoria pentru tine!
Nu este cazul sa incerci sa trimiti singur scrisori peste scrisori, scrise de mana in romana, fiindca nimeni nu le acorda importanta. Respectarea protocolului reprezinta primul pas catre cresterea sanselor de obtinere a succesului la CEDO. Pe site-ul firmei Consultanta-cedo.ro afli urmatoarele lucruri:
-exista un formular tip in limba engleza care trebuie sa fie atent completat si numai avocatii cu experienta pot face acest lucru.
-rejudecarea este admisa numai daca se dovedeste ca au fost incalcate drepturile omului.
-sotii Grigoriu iti obtin castig de cauza prin talent oratoric, cunostinte juridice si munca. Ei pun suflet in orice cauza admisa la CEDO, tocmai de aceea sunt renumiti pentru procentul ridicat al proceselor castigate.

-dupa pronuntarea hotararii CEDO, nu esti abandon, ci aceaesi echipa inimoasa ramane alaturi de tine, pana iti incasezi despagubirea.
In concluzie, nu mai accepta conditiile din celula, fiindca si tu poti primi 4 000 de euro despagubiri in urma judecarii dosarului tau la CEDO!
Arestul nu este o scuza ca tu sa accepti sa traiesti in conditii inumane si sa suporti umilinte care sa te marcheze pe viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *