Atelier de Idei

Un altfel de horoscop fara stereotipuri

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

A lua decizia potrivită în funcție de fiecare context în parte nu este o treabă chiar atât de simplă. Oricât de mainstream ar părea, în astfel de situații horoscopul săptămânal s-ar putea să se dovedească într-adevăr util. Asta, bineînțeles, pentru persoanele care au câteva cunoștințe de bază despre astrologie și știu să citească dincolo de vălul comercial care a împânzit toate site-urile și ecranele TV.

Până și cei mai organizați oameni au momente când teoria haosului le dă planurile peste cap. Neprevăzutul este la tot pasul, așa că ar fi înțelept ca și cei care au agenda foarte bine pusă la punct încă de luni să verifice, din când în când, horoscopul săptămânii. Chiar dacă astrele nu spun exact ce se va întâmpla, cu siguranță vor oferi niște repere după care cei interesați să-și ghideze acțiunile, astfel încât universul să fie de partea lor.

Sfat: Horoscopul nu este o treabă atât de simplă și superficială precum pare, așa că ar fi bine să fie citit în cunoștință de cauză, altfel riscă să fie doar o simplă pierdere de timp. De la abilitățile astrologului care scrie horoscopul, până la background-ul informațional și capacitatea de înțelegere a cititorului – toate sunt elemente esențiale, în funcție de care predicțiile astrologice capătă sau nu sens.

 ➡ HOROSCOPUL, ÎNTRE MIT COMERCIAL ȘI REALITATE

Cu toții am întâlnit măcar o persoană care citește frecvent horoscopul pe site-uri mai mult sau mai puțin credibile sau este la curent cu predicțiile astrologice de la emisiunile matinale, care au devenit un must have al televiziunilor. La fel de des întâlnite sunt și persoanele de la extremitatea cealaltă, care consideră horoscopul o escrocherie comercială, menită să atragă marele public prin ambalaj și nu prin conținut. Ei bine, ca de fiecare dată, adevărul este undeva la mijloc.

În esență, horoscopul nu este ceva inventat doar pentru a se crea oportunități de îmbogățire, însă goana consumeristă după pâine și circ l-a tabloidizat și i-a știrbit credibilitatea. În mintea multora, predicțiile astrologice sunt niște simple generalități, fără nici un fond real, care nu se întâmplă aproape niciodată.

Ceea ce este parțial adevărat. Sunt generalități și există foarte puține șanse ca ceea ce un astrolog prezice într-un horoscop să i se întâmple, în detaliu, vreunei persoane. Totuși, asta nu anulează veridicitatea și valoarea predicțiilor. Este ca și cum cineva ar căuta acul în carul cu fân: sunt extrem de puține șanse să fie găsit, însă asta nu înseamnă că el nu există.

Tocmai acest adevăr constituie baza reală a predicțiilor astrologice. Pentru a înțelege logica acestei afirmații, dar și pentru a citi un horoscop săptămânal în cunoștință de cauză, este nevoie de un bagaj minim de cunoștințe în domeniu.

 ➡ SCURT GHID DE ÎNȚELEGERE A HOROSCOPULUI

Din cauza comercializării excesive, s-au creat foarte multe stereotipuri și concepții greșite vis-a-vis de horoscop și astrologie, așa că este nevoie de câteva clarificări:

  1. Ceea ce spun astrologii sunt niște predicții și nu niște adevăruri universal valabile

Nimeni nu deține puterea supremă și nu cunoaște viitorul. Nici măcar astrologii! Nu trebuie să se ignore faptul că ceea ce face de fapt un astrolog sunt niște predicții, bazate pe: calcule matematice, interpretări grafice, simbolistică și capacitatea personală de a corela toate aceste informații într-o prognoză.

Este exact ca la meteo: deși specialiștii ajung la concluzia că peste două zile va ploua, se poate întâmpla ca peste două zile să nu plouă din cauza faptului că sunt foarte multe variabile în joc, care se influențează reciproc și în mod constant.

Pe același principiu, horoscopul pentru săptămâna viitoare se poate schimba pe parcurs, din cauza evenimentelor speciale care pot apărea. Asta nu înseamnă că predicțiile astrologice făcute la momentul respectiv au fost neadevărate.

  1. Nu orice astrolog emite judecăți de valoare

Astrologia se bazează pe foarte multe cunoștințe în domeniu, dar și pe subiectivitatea astrologului. Ambele sunt importante, în egală măsură. Dacă astrologul pornește calculele și interpretările de la niște date eronate sau, și mai rău, inexistente, este mai mult decât evident că întreaga prognoză nu va avea nici o bază reală.

La fel de evident este și că interpretarea datelor în cauză depinde foarte mult de înclinațiile astrologului de a intui și interpreta anumite caracteristici. Este ceea ce se poate numi fler sau chiar har. Poate de aici vine și asocierea pregnantă a horoscopului cu spiritualitatea.

Având în vedere aceste două argumente, este recomandat ca cei care apelează la internet pentru a verifica dacă astrele sunt de partea lor, să caute un site cu un astrolog acreditat, precum Zenivers.ro.

  1. Horoscopul îți arată posibilele direcții, tu ești cel care alege drumul

Concepția conform căreia misiunea astrologului este aceea de a spune cu exactitate ce se va întâmpla este total eronată. Predicțiile astrologice sunt mai complicate decât par și se bazează pe mai multe variabile, așa că este imposibil ca predicțiile generale pentru o anumită zodie să funcționeze pentru fiecare individ din zodia respectivă.

Ceea ce fac, de fapt, predicțiile astrologice este să contureze câteva direcții generale, însă acțiunile concretizate depind exclusiv de persoana în cauză și de suma alegerilor pe care o face. Pentru a înțelege mai bine această idee, vom recurge la următoarea paralelă:

  • predicțiile astrologice pot fi văzute ca o geantă (sau celebra traistă din proverbul „Dumnezeul îți dă, dar nu îți bagă în traistă”)
  • toate lucrurile care sunt adăugate în geantă ulterior reprezintă suma alegerilor pe care individul în cauză le face, în funcție de mărimea, rezistența și specificul geții

Așadar, modul în care geanta este folosită și, prin urmare, utilitatea și funcția care i se atribuie – totul depinde numai și numai de persoana în cauză.

  1. În astrologie predomină matematica și nu spiritualitatea

În ciuda etichetelor greșite care i s-au atribuit, de-a lungul timpului, astrologiei, caracterul matematic rămâne predominant. Astrologia nu este o pseudoștiință și nici nu este atât de strâns legată de spiritualitate precum se crede.

Specialiștii pot confirma că toate calculele astrologice au la bază elemente cât se poate de veridice, precum:

  • Poziționarea astrelor și a planetelor (în spațiul cosmic și una față de cealaltă)
  • Mișcarea corpurilor cerești – Fiecare corp ceresc se mișcă cu o anumită viteză, ceea ce înseamnă că predicțiile pe termen mai lung sunt mai aplecate către precizie. Așadar, horoscopul săptămânal are o bază matematică mai solidă, în ciuda evenimentelor speciale care pot apărea pe parcurs.
  • Domeniul astral (locul fizic unde se găsește un corp ceresc la un anume moment dat)
  • Cifre (ziua și ora nașterii unei persoane)

Atenție!

În funcție de cât de multe date sunt analizate de astrolog, prezicerea este mai mult sau mai puțin exactă pentru indivizi. Este bine de menționat că există două tipuri de horoscop: horoscop general și horoscop personalizat. De multe ori, oamenii fac confuzie între cele două, ajungând astfel să catalogheze un horoscop general ca fiind neadevărat, din cauză că îl judecă în parametrii unui horoscop personalizat.

Cei care dețin toate aceste informații, pot apela cu încredere la un horoscop săptămânal, scris de un astrolog acreditat, de fiecare dată când simt nevoia. O sursă de încredere este Zenivers.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *