Divertisment, IT&C, Tineri

UBISOFT LANSEAZA RAINBOW SIX EXTRACTION, UN JOC DEZVOLTAT IN COLABORARE CU STUDIOUL DIN BUCURESTI 

Spread the love

Aproximativ 80 de specialisti in dezvoltarea jocurilor video din Bucuresti au contribuit la crearea lumii jocului si a antagonistilor, dar si la o serie de servicii online. Ubisoft a lansat un nou titlu in franciza Tom Clancy’s Rainbow Six – R6 Extraction – o experienta de joc care aduce deja renumitii operatori din universul R6 Siege intr-un mediu nou, aflat sub amenintarea unei forte extraterestre.

Dezvoltarea jocului a fost condusa de studioul Ubisoft Montreal, in colaborare cu studiourile Ubisoft din Bucuresti, Bordeaux si Saguenay. Echipa studioului local a dezvoltat aspecte care au impact la nivelul intregii experiente de joc, de la harti si arene de lupta, pana la antagonisti si serviciile online asociate jocului.

„Am avut o echipa foarte diversa, din punct de vedere al expertizei si al spectrului pe care l-am acoperit – de la Game Design, Level Design, Arta si Animatie, pana la Programare si Development Testing,” explica Bogdan Matara, Producer, Ubisoft Bucuresti.

„Cu fiecare nou joc la care lucram, valorificam si construim pe cunostintele deja dobandite, dar ne extindem si zona de expertiza prin proiecte ambitioase, construind contextul oportun pentru atragerea noilor talente. De exemplu, componenta de Artificial Intelligence folosita in luptele din joc e unul dintre punctele noastre forte, pentru care suntem cunoscuti in grupul Ubisoft, in calitate de studio de co-dezvoltare. Pentru Extraction am accesat si dezvoltat si multe alte componente vitale pentru joc, cum ar fi partea de servicii online, sisteme noi de joc sau continut post-lansare.”

Una dintre cele mai importante contributii ale studioului Ubisoft Bucuresti la joc este dezvoltarea a 7 dintre cele 12 harti din joc. Echipa a avut un aport semnificativ si in ceea ce priveste inamicii din joc, dezvoltand, in totalitate, cea mai puternica clasa de inamici din R6 Extraction, The Proteans, precum si asa numitele “unknow-location” dens (practic, arenele de lupta), in care jucatorii se vor confrunta cu acestia. De asemenea, studioul a lucrat si pe partea de servicii online asociate jocului, continuand sa ofere suport si dupa lansare.

„Sa lucram la dezvoltarea R6 Extraction a insemnat mult mai mult decat o bucata de cod scris, o animatie generata si un document de design de implementat. De exemplu, multe familii de joburi s-au unit pentru a crea The Proteans – o forma de viata artificiala complexa si unica, ce ofera o provocare atractiva oricarui jucator. La final, cand joci ca gamer impotriva inamicilor creati de tine ca dezvoltator, si citesti recenziile pozitive pe care le-am primit de la jucatorii din toata lumea, e un sentiment foarte placut.” povesteste Daniel Cipu, Lead Programmer, Ubisoft Bucuresti.

Rainbow Six Extraction este un joc de tip tactic, FPS, co-op, PvE. Jucatorii trebuie sa lupte impotriva unei forte extraterestre, cunoscuta sub numele de The Archæans, intr-o lume care cuprinde 4 regiuni din USA.

Rainbow Six Extraction s-a lansat pe 20 ianuarie pe platformele Xbox Series X/S, Xbox One, Windows PC, PlayStation 5, PlayStation4, Stadia si Amazon Luna. Mai multe informatii despre joc sunt disponibile pe https://www.ubisoft.com/en-gb/game/rainbow-six/extraction.

➡ Despre Ubisoft

Echipa globala Ubisoft, de 20.000 de colegi, care lucreaza in peste 40 studio-uri din lume, este unita de o misiune comuna – aceea de a imbogati vietile jucatorilor cu experiente de gaming originale si memorabile. Aceeasi ambitie ne mobilizeaza si pe noi, la Ubisoft Romania, unde cream jocuri care ajung la milioane de oameni de pe tot globul. Lucram cu alte studio-uri Ubisoft de top la dezvoltarea de lumi iconice in industria de entertainment – de la Assassin’s Creed si Tom Clancy’s Ghost Recon, la Watch Dogs, Just Dance si multe alte proiecte ce urmeaza sa fie anuntate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *