pexels-maik-poblocki-3812048
IT&C

Twitch sau YouTube pentru streaming?

Spread the love

Streaming-ul de jocuri a intrat în mainstream, dar nu există mulți care să creeze concurență celor mai mari două nume din industrie: YouTube și Twitch. Twitch a fost construit pornindu-se în totalitate de la conceptul de streaming, în timp ce YouTube are o istorie bogată, cu milioane de videoclipuri create de profesioniști, dar și de amatori, streaming-ul având totodată un accent din ce în ce mai mare pe platformă.

YouTube și Twitch sunt cele mai bune opțiuni pentru streaming, dar există și câteva diferențe de luat în considerare. Dacă te întrebi care este cel mai bun în lupta dintre Twitch și YouTube, poți lua mai multe aspecte în considerare.

Într-un fel, YouTube și Twitch sunt ca niște fructe, cum ar fi merele și perele; textura lor poate fi asemănătoare, dar au în final gusturi foarte diferite. Asemănarea dintre aceste două platforme constă în mare parte în modalitatea prin care se consolidează un public. Pe Twitch, vizualizatorii ajung să acceseze noi streaming-uri pe baza jocului pe care îl urmăresc. Dacă ești un streamer care joacă Sea of Thieves, vei ajunge într-un final în categoria Sea of Thieves atunci când transmiți în flux. Această platformă poate fi gazda unei întregi echipe de profesioniști într-un anumit joc, cum ar fi pokerul, de exemplu, care se va asigura că postează conținut de calitate și va fi ușor de recunoscut prin poreclele tuturor membrilor. Algoritmul din spatele Twitch va sugera cel mai probabil și noi potențiali spectatori, având ca element orientativ intervalul de timp în care aceștia au urmărit fluxul anterior.

Poți fi sugerat ca streamer și pentru spectatorii de pe YouTube, dar este din ce în ce mai probabil ca streamerii mai noi să fie puși în umbră mai ușor de nume mai mari. Majoritatea canalelor YouTube se concentrează pe crearea de videoclipuri care pot fi publicate în timpul liber pentru a-și construi publicul, mai degrabă decât să transmită în mod consecvent. Cu toate acestea, Twitch facilitează mult supraviețuirea fluxurilor mai mici. Chiar dacă transmiți doar pentru zece persoane, este mai probabil să fii recomandat noilor spectatori de pe Twitch decât de pe YouTube, mai ales dacă alegi jocuri mai puțin populare.

Atât Twitch, cât și YouTube sunt create pornindu-se de la conceptul de facilitare, oferind o interfață pe care utilizatorii o pot folosi și înțelege rapid pe computere, pe smartphone-uri sau pe console. Pe Twitch, interfața este simplu de navigat, prima pagină conținând recomandări front-and-center. Dacă ești abonat la orice canal Twitch, acestea pot fi accesate rapid cu ajutorul pictogramelor din partea dreaptă. Pentru cei care creează streaming-uri și nu sunt doar vizualizatori, cea mai mare parte a setărilor sunt disponibile prin tabloul de bord al creatorilor, de unde poți începe fluxuri, alege diverse setări, publica anunțuri, verifica moderarea, realiza o conexiune cu software-ul de streaming Twitch, precum și multe altele.

Unele dintre funcțiile YouTube (cum ar fi difuzare unui videoclip live) nu pot fi reproduse și pe Twitch. YouTube oferă această opțiune pentru fluxurile live, așadar, dacă ai o conexiune instabilă sau ai nevoie doar de o pauză pentru o clipă, poți întrerupe sau derula fluxul pentru a ajunge din urmă.

pexels-karolina-grabowska-6919953

Din acest punct de vedere, cel mai mare avantaj al YouTube este familiaritatea. Interfața sa este simplu de utilizat, cu abonamente la canale și fluxuri de trend și videoclipuri accesibile. În interfața principală, poți vizualiza videoclipuri recomandate, căuta videoclipuri noi, fluxuri sau canale și multe altele.

Printre avantajele YouTube-ului se numără și calitatea fluxului. Limita pe Twitch este 1080p la 60 fps (cadre pe secundă), în comparație cu cei până la 4K (2160p) la 60 fps de pe Youtube.

Indiferent dacă ești dornic să începi să faci un streaming pe Twitch sau vrei să dai o șansă YouTube-ului, nu a fost niciodată mai ușor. Dacă începi să difuzezi în mod regulat, vei dori să investești într-o cameră foto bună și un microfon, o pereche de căști, toate contribuind la calitatea fluxurilor și ajutându-te să ajungi la un public mai extins sau chiar să întrunești condițiile prin care se pot genera bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.