Atelier de Idei

Tuse de 7 Zile!? Informeaza-te! Risti sa ai TB si sa nu stii!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Desi medicamentele anti TB au aparut la inceputul anilor 50, din pacate, bacilul lui KOCH inca traieste bine mersi printre noi si in secolul XXI. Mai grav este faptul ca a devenit mutant iar noile forme de TB daca sunt descoperite tardiv cresc costul tratamentului de la nici 100 de euro pe an la 8.000 de euro pe an.

TB este in continuare o problema majora de sanatate publica, dar pentru ca masele sa constientizeze pericolul potential trebuiesc inf0rmate. Prin urmare mass-media are o sarcina dificila dar importanta. De ce este nevoie de jurnalisti !?

Fiindca presa e cea care stabileste agenda setting a cetateanului. Doar presa poate prioritiza sau nu un subiect sau altul si pentru a atrage presa de problematica TB-ului, Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate, alaturi de partenerii sai indeamna mass-media sa scrie despre TB in cadrul unui concurs ce vine in completarea campaniei anti-TB – Pentru o lume fara Tuberculoza. Informeaza! Trateaza! Elimina!

Mai mult decat atat, CPSS organizeaza in acelasi timp un concurs si pentru studenti dar si pentru pacientii care au avut TB iar acum sunt vindecati.

Concursul a fost anuntat cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Tuberculozei, iar pentru participare, fie ca jurnalist, fie ca student sau fost pacient este nevoie doar de un formular de aplicare care poate fi consultat pe site-ul www.tbnews.ro si de multa dorinta de informare.

Presainblugi se va implica in aceasta campanie de informare si vom reveni pe parcurs cu informatii si interviuri ce vizeaza aceasta tema! TB-ul trebuie eradicat pentru ca omoara la fiecare 2 minute pe glob un OM si nu se stie niciodata cine va fi urmatorul OM, poate un prieten, poate o ruda, poate cineva drag tie! Informeaza-te corect si tratateza-te de indiferenta si dezinformare!

Bogdan Daradan

0 gânduri despre „Tuse de 7 Zile!? Informeaza-te! Risti sa ai TB si sa nu stii!”

  1. da de cand mama dracului boala asta se numeste TB si nu TBC? nu ne mai place romana, acum o ardem in engleza si cand vine vorba despre boli…

  2. Nu injura ceea ce nu poti intelege…intra pe site-ul oficial http://www.TBnews.ro si o sa vezi aceeasi transcriere…Nu imi apartine mie termenul de TB, e noua formula asumata pentru media…Oricum apreciez feed-back-ul tau sincer!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *