Atelier de Idei

Tu stii de ce apar probleme la aparatele de aer conditionat?

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 1 Average: 5]

O scurgere a agentului frigorific este o problemă comună des intalnită la aparatele de aer condiționat. Una dintre cele mai frecvente probleme de climatizare este o funcționare necorespunzătoare. Dacă aparatul de aer condiționat este pornit, asigurați-vă că închideți geamurile și ușile exterioare ale casei. Pentru aparatele de aer condiționat, izolați camera sau un grup de camere conectate cât mai mult posibil de restul casei.

Alte probleme obișnuite cu instalațiile de aer condiționat existente rezultă din instalarea defectuoasă, proceduri de service deficiente și întreținere inadecvată. Instalarea necorespunzătoare a unui aparat de aer condiționat central poate duce la conducte de scurgere și debit de aer scăzut. De multe ori, încărcarea refrigerantului (cantitatea de agent frigorific din sistem) nu se potrivește cu specificațiile producătorului. Dacă nu se efectuează încărcarea corespunzătoare a agentului frigorific în timpul instalării, performanța și eficiența unității sunt afectate. Tehnicienii de service necalificați adesea nu reușesc să găsească probleme de încărcare a agentului frigorific sau chiar agravează problemele existente prin adăugarea agentului frigorific la un sistem care este deja complet. Aflați ce să solicitați atunci când angajați un tehnician pentru a vă întreține aerul condiționat.

Producătorii de aparate de aer condiționat tip duct fabrică, în general, produse rezistente și de înaltă calitate. În cazul în care aparatul de aer condiționat nu reușește, începeți să verificați siguranțele sau întreruptoarele. Lăsați unitatea să se răcească aproximativ cinci minute înainte de a reseta orice întrerupătoare. Dacă un compresor central de aer condiționat se oprește într-o zi calduroasa, este posibil să se fi declanșat întrerupătorul de limitare de înaltă presiune; resetează-l apăsând butonul, situat în panoul de acces al compresorului.

Scurgeri de freon

Dacă aparatul de aer condiționat are agentul frigorific scăzut, fie a fost subîncărcat la instalare, fie are pierderi de freon. Dacă se scurge, adăugarea pur și simplu a agentului frigorific nu este o soluție. Un tehnician instruit ar trebui să remedieze orice scurgere, să testeze reparația și apoi să încarce sistemul cu cantitatea corectă de agent frigorific. Nu uitați că performanța și eficiența aparatului dvs. de aer condiționat sunt cele mai mari atunci când încărcarea refrigerantului se potrivește exact specificațiilor producătorului și nu este nici subîncărcată, nici supraîncărcată. Scurgerile de refrigerant pot fi, de asemenea, dăunătoare pentru mediu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *