Actualitate, Social

Tu chiar stii totul despre dintii tai?

Spread the love

O vizită la cabinetul medicului stomatolog poate dezvălui multe probleme dentare însă, indiferent de abilitățile dentistului, există anumite afecțiuni ce nu pot fi observate cu ochiul liber.

Chiar daca vrei sa iti pui un aparat dentar in Bucuresti sau ai nevoie de un aparat dentar, apare necesitatea utilizării unei aparaturi anume, care poate analiza mai bine stadiul în care se găsește dantura, în vederea crearea unui plan de tratament corect. Fie ca vrei sa iti montezi un aparat dentar in sectorul 6 sau in oricare alt oras, tot vei avea nevoie de o radiografie dentara.

Ce este o radiografie dentară?

O radiografie dentară este o imagine a întregii danturi sau a unui singur dinte, după caz, înregistrată pe un film fotografic special. Aceasta ajută medicul stomatolog în detectarea și evaluarea unor probleme ascunse ale dinților și permite tratarea optimă a afecțiunilor orale.

Imaginea este obținută după ce zona vizată a fost expusă unor radiații X. Acestea din urmă au capacitatea de a penetra corpul și sunt absorbite în grade diferite, structurile mai dense fiind evidențiate cu alb, țesuturile moi, cu gri, iar cavitățile cu negru.

Dat fiind faptul că radiografiile dentare folosesc aceste radiații, foarte multe persoane își pun întrebarea dacă nu cumva sunt periculoase pentru organismul uman. Răspunsul este nu. Evoluția domeniului radiologiei dentare a condus la apariția radiografiilor digitale care, datorită timpului redus de expunere și a cantității mici de radiații, sunt absolut inofensive.

Câte tipuri de radiografii dentare există?

Pentru detectarea problemelor dentare ascunse se utilizează, de regulă, următoarele tipuri de radiografii dentare:

*** Radiografie dentară panoramică – mai este cunoscută și sub numele de ortopantomograma sau OPG și este recomandată de fiecare dentist la consultul stomatologic inițial, în vederea obținerii unei imagini de ansamblu asupra tuturor dinților;

*** Radiografie retroalveolară – este mai simplă față de OPG și mai ușor de realizat, aceasta oferind informații detaliate despre o parte din dinți;

*** Radiografia ocluzală – oferă o imagine completă asupra arcadei superioare sau a celei inferioare, fiind utilizată mai rar, în special în detectarea supraaglomerărilor dentare;

*** Radiografia dentară digitală plană – este realizată cu ajutorul unui aparat radiologic de ultimă generație în care filmul dentar este înlocuit cu un senzor, imaginile fiind transmise direct către un calculator.

De ce este necesară radiografia dentară?

Radiografiile dentare sunt utilizate de către medicii stomatologi pentru descoperirea corectă a problemelor orale. Astfel, ele sunt necesare pentru:
Detectarea infecțiilor sau a inflamațiilor dentare;
Evaluarea stării sănătății orale;
Descoperirea cariilor interdentare sau a celor situate sub obturații;
Identificarea unor fisuri sau anomalii ale dinților;
Identificarea dinților în curs de erupție sau a celor ne-erupți;
Vizualizarea morfologiei radiculare înainte de o extracție sau înaintea unui tratament endodontic;
Identificarea traumatismelor endodontice;
Evaluarea, pregătirea și fixarea implanturilor, a protezelor sau a aparatelor dentare.

Clarodent

Si-a inceput activitatea in 2001, si-a cladit reputatia pe referintele primite de la pacientii multumiti, famillii, prieteni si alti medici dentisti. Datorita abordarii diferite, apropiate, pacientii se simt in largul lor si vin cu placere in clinica clarodent. Aici beneficiezi de o calitate exceptionala a tratamentului si ai parte de intreaga grija, totul la un pret foarte convenabil.  Clarodent este dedicat excelentei in ingrijirea dentara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *