Fără categorie

Trei pasi ca sa fii cool, creator si reciclator ca sa-l surprinzi pe Mos Craciun

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Our Score

Să ai sărbători frumoase nu-i destul, ele trebuie să fie și cool: adică și originale, să rămână un reper pentru prietenii pe care îi inviți la tine. Și să aibă o semnificație profundă, doar a ta.

Foto 3

Un element esențial al sezonului sunt, în mod clar, decorațiunile. Cum poți să ai decorațiuni super originale și să fii și în trend? Adică eco? E foarte simplu, iată trei pași să transformi deșeuri la îndemâna oricui în globuri trendy și jucăușe.

➡ Colectezi

Te transformi într-un mic colector, aduni de la prieteni și rude sau de la job toate becurile arse. Ar fi bine ca ele să fie deja depuse în containere speciale, dar dacă nu ai așa ceva poți folosi o cutie de carton. Le pui într-un loc ferit de umezeală și le învelești în hârtie folosită sau ziar vechi, să nu se spargă. În Ajun de Crăciun îi aduni pe cei dragi aproape și începi atelierul.

➡ Pictezi

Ai două variante. Prima ar fi să le pictezi pe cont propriu și apoi să le expui în casă sau să le agăți în brad. A doua ar fi să chemi prietenii pe la tine și să le pictați împreună, iar, la final, fiecare să plece cu o decorațiune a lui cadou.

➡ Educi

Firește vei face multe poze pe care le vei pune pe rețele de socializare. Dar că sa dai consistență demersului tău – nu numai să stârnești invidie în lista de prieteni virtuali – pornești o campanie de educare. Oamenii sunt mai receptivi de Crăciun și acum e un moment bun să le spui că nu e bine să arunce becurile la gunoi, uite ce globuri pictate manual pot face din ele în sezon!

Foto 1

Iar în extra-sezon ar fi bine să le ducă la centrele de colectare sau, cel mai simplu, să le depună în containerele speciale din supermarketurile din cartier (cele care au minim 400 de mp); de acolo ajung la un reciclator. Și mai cool ar fi să le explici de ce sunt nocive pentru mediu, mai ales cele fluorescente, care conțin mercur, un metal greu ce are impact asupra sănătății tuturor.

Pentru inspirație si pentru documentarea suplimentară – RECOLAMP stie ce iti trebuie si cand iti trebuie.

Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *