Actualitate, Divertisment, Tineri

Trei motive ca să vezi și tu în cinema „The Crow: Iubire și Răzbunare”

Spread the love

Celebrul super erou gotic, The Crow (Corbul) revine în atenția publicului cinefil într-o nouă interpretare modernă și spectaculoasă odată cu lansarea „The Crow: Iubire și Răzbunare”, de astăzi în avanpremieră în toate cinematografele din țară. Filmul este distribuit de Vertical Entertainment.  Unul dintre motivele principale pentru care filmul nu trebuie ratat la cinema este dat de formatele speciale: imaginea spectaculoasă din sala IMAX și sunetul inegalabil din sala Dolby Atmos, în care producția poate fi urmărită chiar din 28 august.

 Vizionat în Dolby Atmos marți seară în avanpremieră națională la Cineplexx Băneasa, thriller-ul „The Crow: Iubire și Răzbunare” s-a bucurat de un eveniment de lansare tematic la care au participat vedete, creatori de conținut, critici de film și jurnaliști. Printre primii care au văzut filmul într-un format special de cinema și au intrat în universul întunecat al Corbului se numără: Alex Delea, Amna, Carmen Grebenisan, Crina Abrudan, Mădălina Bichir, Majda, Nicoleta Nuca, Iuliana Pepene, Oana Zara și Jazzy Jo. 

Actorul Bill Skarsgård este un motiv de neratat în interpretarea legendarului personaj „Corbul”, inspirată din romanul grafic omonim semnat de James O’barr. Mare fan al personajului, actorul a fost atras de provocarea de a reimagina povestea într-o manieră actuală, în care generația de azi să se regăsească. „Sunt responsabil pentru identitatea lui Eric și m-am străduit să păstrez esența personalității lui din roman. Abia aștept ca publicul să vadă filmul și sper să rezoneze cu el, așa cum am rezonat eu și întreagăa echipa de producție”, a decalarat Bill despre un personaj pe care îl consideră unic în cariera sa.

 „The Crow: Iubire și Răzbunare” este povestea a două suflete pereche, Eric Draven (Skarsgård) și Shelly Webster (FKA twigs) care sunt uciși cu brutalitate după ce secrete din trecutul ei sumbru ies la suprafață. În momentul în care primește șansa de a-și salva iubita prin propriul sacrificiu, Eric pornește o răzbunare nemiloasă împotriva călăilor săi, traversând lumile viilor și morților pentru a repara nedreptățile.

 

 Povestea de dragoste, urmată de cea a răzbunării alcătuiesc cel de-al treilea și cel mai puternic motiv pentru care thriller-ul nu trebuie ratat în acest final de săptămână pe marile ecrane. Regizorul Rupert Sanders („Albă ca Zăpada și Războinicul Vânător” 2012) este maestrul efectelor speciale și al cinematografiei care a combinat perfect nuanțele de negru și gri cu cele mai frumoase locații din Praga pentru a atinge un echilibru cromatic spectaculos.

Distribuit de Vertical Entertainment, filmul „The Crow: Iubire și Răzbunare” are premiera în cinematografele din toată țara din 30 august. Filmul este disponibil și în formetele speciale IMAX și Dolby Atmos.

Cum am vazut eu filmul?

#THECROW – Tu cât de adânc te-ai arunca în Iad pentru a salva de la o Eternitate de suferință persoana pe care o iubești? Așa s-ar transpune într-o singură frază experiența vizuală și acustică de la vizionarea filmului din Cineplexx Băneasa.

Filmul The Crow în viziunea lui #RupertSanders duce la paroxism violența și tenebrele răzbunării. Eroul nostru interpretat de #BillSkarsgård, actor pe care îl cunoaștem din franciza IT și John Wick Chapter 4 are în construcția lui un amestec din franciza John Wick și filmul Kill Bill. Scenele de luptă când el folosește katana te duce cu gândul la clipul versiune necenzurata realizat de #PostMalone pentru piesa #Rockstar. Scenele de luptă sunt printre cele mai violente pe care le-am văzut în ultimele filme din cinema. Filmul chiar e bine încadrat la categoria 18+.

Dacă ești raw vegan și ești genul de persoană care leșină când cineva se taie în hârtie la un deget, clar filmul ăsta NU e pentru tine. Dacă ești fan filme semnate de Tarantino și iubești franciza John Wick atunci da, filmul ăsta este pentru tine. Ce mi-a plăcut la acest remake?

First of all, un big kudos pentru cei care au construit efectele speciale. Să vezi în detaliu, pixel cu pixel, frame cu frame cum se regenerează pielea eroului după ce e împușcat, lovit, călcat de mașini, zdrobit de gloanțe, e poezie pentru iris.
Un alt plus este transformarea lui dintr-un junkie introvertit care n-ar răni nicio muscă, care și-a tatuat fiecare centimetru pătrat de epidermă pentru a primi durere și a înțelege durerea, într-un criminal feroce avid de răzbunare și alimentat de furie și iubire totodată. Până la urmă e un film SF și nu avem cum să-l privim din paradigma unei drame reale. În schimb mi-a plăcut faptul că filmul ascunde anumite simboluri dincolo de simbolul corbului.

De exemplu avem o scenă când eroul este în paroxismul său al violenței și la operă avem un fragment din Faust, o tragedie unde eroul face un pact cu diavolul. Există multe similitudini între textul scris de Johann Wolfgang von Goethe și momente din film dar vă las să le descoperiți singuri, nu dau spoiler.

Ce nu m-a impresionat suficient, sau ce cred eu că ar fi trebuit nuanțat mult mai puternic? Povestea lor de iubire. Altfel spus, relația dintre Bill și #FKAtwigs nu trecea de ecranul de argint, nu am crezut saruturile lor, nu am simtit chimia lor, totul parea fortat și acolo unde ar fi trebuit sa simt emotii simteam doar replici scoase cu forcepsul. Poate că vocea ei extrem de moale de iepuras lenes sau pur si simplu cei doi nu au comunicat suficient incat sa creeze iluzia ca s-ar iubi atât de adanc. Replicile deep ar fi trebuit să sune..altfel.

Dar poate doar eu am vazut asa. In schimb, daca eliminam povestea lor de iubire ca pretext pentru transformarea lui, restul filmului e un masterpiece de violenta, sange, sabii, gloante, decapitari si alte mutilari. Recomand filmul pentru cei cu stomacul tare si care inteleg ca ce vad pe ecranul de argint e doar o conventie pentru arta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *