Social

Trei motive ca sa alegi si tu panourile solare: facturi mai mici la intretinere, energie evergreen si costuri operationale scazute

Spread the love

Toti ne dorim sa ne optimizam cheltuielile. Si daca stai intr-o casa, intr-o vila, sau la ultimul etaj al unui bloc, ai o solutie la indemana care te va ajuta in viitor. Montarea de panouri solare e o investitie care se amortizeaza usor in timp. In plus, vorbim de energie verde, free, care vine de la Soare. Si daca tot faci economie datorită panourilor si platesti mai putin la intretinere, gandeste ca iti vei putea permite si investitii in vacante si alte activitati cu banii economisiti.

Ce este un panou solar?

Panoul solar este un dispozitiv folosit pentru generarea de energie. Acest tip de energie nu necesită materii prime, nu este poluantă și în plus, este gratuită. Vorbim practic de sursă de energie regenerabilă. Un panou solar fotovoltaic, spre deosebire de un panou solar termic, transformă energia luminoasă din razele solare direct în energie electrică. Practic, tot ce ai nevoie ca sa ai energie electrica provenita de la panourile tale solare este ai panouri fotovoltaice conectate la un invertor. Acest sistem iti va asigura energia electrică pentru spațiile pe care tu le stabilesti.

Cum functioneaza un panou solar?

Panourile fotovoltaice realizează conversia directă a luminii în energie electrică la nivel atomic. Unele materiale au proprietatea de a absorbi fotoni de lumina și a elibera electroni. Acest efect poartă numele de efect fotoelectric. Atunci când acești electroni sunt captați rezultă un curent electric care poate fi utilizat ca electricitate. Datorita invertorului, curentul electric alternativ este stabilizat pentru a deveni current continuu si pentru a putea fi folosit in gospodarie.

Energia Verde – o soluție evergreen

Știați că printr-o utilizare eficienta a energiei solare se poate economisi într-un an aproximativ 70% combustibil pentru încălzirea apei menajere și 30% combustibil pentru încălzire? În plus, panourile solare funcționează tot timpul anului și atunci când este înourat sau frig, ele stochează energia neconsumată în acumulatori speciali pentru a transfera surplusul în rețea atunci când ai nevoie de curent sau căldură.

Se pot pune panouri solare pe acoperișul unor blocuri vechi?

Este posibil. Depinde cat de vechi este blocul si la ce montezi panourile. Daca le montezi pentru a genera energie electrica trebuie sa fii atent la reteaua cladirii, la cum a fost construita. Si ai nevoie de aprobare de la administrație. Apoi trebuie sa ai grija la montarea lor în așa fel încât să te ajute doar pe tine si să nu creeze fluctuații în rețeaua de curent din bloc sau din cartier. Mai mult decât atât, e important să știi cine mai are acces pe acoperișul blocului și cum arată zona în care vrei să faci acest montaj. Dacă cineva îți sparge un panou sau mai multe și se pot întâmpla accidente de acest fel, vei constata că investiția ta nu mai e rentabilă. Dar daca stai la vila sau la casa, atunci toate aceste riscuri sunt eliminate pentru ca tu detii controlul asupra retelei de curent si tu supraveghezi ce montezi pe acoperisul tau. Nu te-am convins? Urmareste acest material video si o sa-mi multumesti mai tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *