Tranzactiile in 2021 vor fi impulsionate de comportamentul de consum
Social

Tranzactiile in 2021 vor fi impulsionate de comportamentul de consum

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 1 Average: 5]

Florin Vasilica este liderul departamentului de Strategie si Tranzactii din cadrul EY Romania si considera ca anul 2021 va aduce noi oportunitati pe piata de fuziuni si de achizitii. Acceseaza capitalul.ro pentru a descoperi mai multe despre marile companii ale lumii si modul in care aceasta pandemie le-a afectat.

  Iata ce mentioneaza acesta

„Factorul cheie pentru succesul tranzacţiilor viitoare va consta în eficienţa acţiunilor luate de către companii în această perioadă şi de poziţionarea pentru viitor”,  a spus Florin Vasilica.

Revenirea neasteptata a pietei de fuziuni si de achizitii in a doua parte a anului trecut ne face sa ne asteptam la mai mult de atat in cadrul acestui an. Mai ales ca in prima jumatate a anului trecut au aparut o serie de amanari si de inghetari de tranzactii mai ales in momentul in care s-a declansat pandemia generata de noul coronavirus.

Sectorul energetic este cel mai atractiv pentru investitori, aici s-au inregistrat cele mai mari tanzactii dar si in sectorul IT, cel de imobiliare, agribusiness si servicii.

„În continuare, există apetit pentru tranzacţii, în special pe partea de achiziţie, cu investitori care văd oportunităţi în această zonă şi în astfel de perioade”, a adaugat Florin Vasilica.

La nivel global se inregistreaza o crestete a valorii tranzactiilor deoarece marea majoritate a companiilor sunt interesate sa isi optimizeze activitatea si se gandesc deja la ce pot face pe viitor pentru a-si mari veniturile.

Cele mai active sectoare sunt tehnologia, media si divertisment si telecomunicatii care au 5.755 de tranzactii care impreuna sunt in valoare de 973 de miliarde de dolari, mai exact o crestere de 6% fata de anul trecut, serviciile financiare sunt in valoare de 901 de miliarde de dolari si au o crestere de 8% fata de anul trecut cu tranzactii in valoare de 352 de miliarde de dolari si nu in ultimul rand energia si utilitati care are 525 de tranzactii care impreuna insumeaza 142 de miliarde de dolari, asta inseamna o creste de 34% fata de anul trecut.

Activitatea globala de fuziuni si achizitii din 2020 a avut o valoare de 2.9 trilioane de dolari, asta inseamna o scadere fata de anul 2019 atunci cand valoarea acestei activitati globale a fost de 3.3 trilioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *